Connect
To Top

“ΣΕΡΛΟΚ ΧΟΛΜΣ: Ο ΦΥΛΑΚΑΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΣΠΟΡΩΝ”

Η παράσταση «Σέρλοκ Χολμς: ο φύλακας των αρχαίων σπόρων» ανεβαίνει στην Παιδική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ.

 

Για την περίοδο 2017- 2018 η Παιδική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών, συνεπής στο ραντεβού της με τους μικρούς φίλους του θεάτρου, θα παρουσιάσει το έργο « Σέρλοκ Χόλμς ο φύλακας των αρχαίων σπόρων» εμπνευσμένο από τον αριστουργηματικό ήρωα του Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόυλ, σε ένα πρωτότυπο έργο ειδικά γραμμένο για παιδιά, το οποίο πραγματεύεται το σύγχρονο θέμα της σωστής διατροφής, της υγιεινής τροφής, των αγνών υλικών και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Ο Σέρλοκ Χόλμς, αν και φανταστικός ήρωας, ξεπέρασε σε φήμη τον δημιουργό του και κατάφερε να γίνει θρύλος. Απέκτησε αυτονομία και οντότητα.

Ενέπνευσε δεκάδες δημιουργούς μέσα στα χρόνια.

Διατηρεί δική του σελίδα στην wikipedia.

Το φανταστικό του σπίτι στο νούμερο 221β της οδού Μπέικερ έγραψε ιστορία και οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί δημιούργησαν σχολή που ακολούθησαν δεκάδες ήρωες αστυνομικών ιστοριών του μέλλοντος.

Επιπλέον το 1894 βραβεύτηκε από τη Λεγεώνα της Τιμής, ιπποτικό τάγμα που ίδρυσε ο Ναπολέων Βοναπάρτης το 1802, βραβείο το οποίο απονέμεται από τον πρόεδρο της Γαλλικής δημοκρατίας σε προσωπικότητες διεθνούς φήμης.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών επιχειρεί να δημιουργήσει φέτος μια πρωτότυπη παράσταση, με ένα σύγχρονο θέμα, χρησιμοποιώντας την ατμόσφαιρα του

αστυνομικού και του μυστηρίου με σκοπό να μαγέψει τα παιδιά, να κινητοποιήσει τη φαντασία και τη δημιουργική τους σκέψη, αλλά και να ανοίξει έναν ουσιαστικό διάλογο μέσα στην μαθητική κοινότητα πάνω στο θέμα της υγιεινής διατροφής και των επιπτώσεων της πρόχειρης τροφής στην υγεία των ανθρώπων, που τόσο απασχολεί την σύγχρονη κοινωνία.

Στην παράστασή μας χρησιμοποιούμε μαύρο θέατρο, τεχνικά εφέ, πρωτότυπα σκηνικά, γρήγορους διαλόγους με πολύ χιούμορ, με σκοπό μέσω της σκηνικής μαγείας και των σύγχρονων διαλόγων, να καλύψουμε όσο γίνεται μεγαλύτερο ηλικιακό φάσμα. Κάθε ηλικία σε αυτήν την παράσταση θα ανακαλύψει το δικό της ενδιαφέρον.

Η μαγεία θα ξεκινήσει από την είσοδο του πρώτου ορόφου, όπου τα παιδιά πριν μπουν στην αίθουσα, θα έχουν την ευκαιρία να διαβάσουν πληροφορίες για τον Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόυλ και τον ήρωα του Σέρλοκ, θα φωτογραφηθούν με την φιγούρα του Σέρλοκ που θα έχουμε κατασκευάσει και θα περάσουν μέσα από μια προσομοίωση αγγλικού δρόμου, με σκοπό να μπουν στο κλίμα και το ύφος του έργου που θα παρακολουθήσουν.

Η παράστασή μας βρίσκεται υπό την αιγίδα της διεθνούς επιτροπής της Unesco και λόγω του θέματος της είναι κομμάτι των ευρύτερων εκδηλώσεων για το έτος της Ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το έργο

Ο διασημότερος Ντετέκτιβ όλων των εποχών, αφού επισκέφτηκε τις μεγαλύτερες θεατρικές σκηνές του πλανήτη έρχεται στις Σέρρες. Κι όμως είναι αλήθεια, ο Σέρλοκ Χολμς και ο βοηθός του Δρα Τζον Χ. Γουάτσον, από την σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών, θα προσπαθήσουν με την βοήθεια του κοινού να λύσουν τον γρίφο της κλοπής των αρχαίων σπόρων και να προβάλλουν τις αξίες της υγιεινής διατροφής, των αγνών υλικών και της προστασίας του περιβάλλοντος. Μια παράσταση γεμάτη μαγεία, εντυπωσιακές μουσικές, πρωτότυπες σκηνικές δημιουργίες, μυστήριο, μαύρο θέατρο, διάδραση και φυσικά την ποιότητα που χρόνια τώρα χαρακτηρίζει τις παραστάσεις της Παιδικής σκηνής του θεάτρου μας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Καλλιόπη Ευαγγελίδου

Κείμενο: Μιχάλης Κοβανίδης

Μουσική: Διογένης Δασκάλου

Σκηνογραφία/ Ενδυματολογία: Λιάνα Σπυριδωνίδου

Ζωγραφική εκτέλεση: Δημήτρης Μπραϊκίδης

Μαύρο θέατρο: Κυριάκος Θεοδωρίδης

Κινησιολογία: Αστέριος Πολυχρονίδης

Φωτισμοί: Μιχάλης Κουβόπουλος

Παίζουν οι : Γ. Καρύδας, Α. Πολυχρονίδης, Μ. Κοβανίδης, Α. Χαριτίδου, Σ. Σταυρίδης, Β. Δαλίσκα, Κ. Ευαγγελίδου, Ε. Δαμιανίδου και ο Ν. Βεργίδης.

 Πρεμιέρα: Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 . Ώρα έναρξης : 19.15΄

Επόμενες παραστάσεις για το κοινό: Σάββατο 11 & Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 Ώρα έναρξης : 19.15΄

Στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια»

Οργανωμένες πρωινές μαθητικές παραστάσεις καθημερινά από Τρίτη 14 Νοεμβρίου έως Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Για πληροφορίες και κλείσιμο οργανωμένων μαθητικών παραστάσεων μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα του θεάτρου 2321054268 & 2321054585 εργάσιμες μέρες και ώρες.

 

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : City Life