Connect
To Top

ΣΕΦΤΑΛΙΕΣ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ

Πεντανόστιμη συνταγή από την Chef cookery professional NVQ κ. Ελένη Γκολοβόδα και το βιβλίο της “Τα περί Μαγειρικής από την Ελένη”.

ΥΛΙΚΑ (για 10 άτομα)

500 γρ. χοιρινός κιμάς

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια

αλάτι,πιπέρι

ρίγανη

πολύ λίγο κύμινο

4 κ.σ. ελαόλαδο

2 κομμάτια χοιρινή σκέπη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και ρίχνουμε διαδοχικά όλα τα υλικά.Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.Κόβουμε τη σκέπη σε κομμάτια και βάζουμε από μία μεγάλη κουταλιά της γέμισης. Τυλίγουμε με τη σκέπη και σχηματίζουμε μακρόστενες , μικρές σεφταλιές. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.

Μυστικό

Διαλέγουμε προσεκτικά τα κομμάτια της σκέπης για να μην ανοίξουν στο ψήσιμο.

Η κ. Ελένη Γκολοβόδα είναι πτυχιούχος του
University of Plymouth  (Chef cookery professional NVQ)

 

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Γεύσεις