Connect
To Top

ΜΗΠΩΣ ΑΔΙΚΕΙΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ;ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΑ 12 ΣΗΜΑΔΙΑ

Κάθε σχέση που έχουμε μπορεί να ειδωθεί ως μια αντανάκλαση της σχέσης που έχουμε με τον εαυτό μας και η δόμηση μιας σωστής σχέσης βασίζεται κατά πολύ πάνω μας.

Με το να εμπιστευόμαστε τους εαυτούς μας, να ακούμε τις ίδιες μας τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας, γινόμαστε πιο αυθεντικοί και αυτό μας δίνει την καταπληκτική ευκαιρία να νιώθουμε άνετα με τον εαυτό μας. Όμως, όταν δεν αποδεχόμαστε το ποιοι είμαστε, αυτό το προβάλλουμε πάνω σε άλλους, σαν ένα καθρέφτισμα.

Τι είναι αυτό που κάνετε λοιπόν αδικώντας τον ίδιο σας τον εαυτό;

Είστε επικριτικοί

Να θυμάστε ότι κάθε φορά που ξεσπάτε και προσβάλλετε κάποιον, είτε αυτό γίνεται πίσω από την πλάτη τους ή κατά μέτωπο, στην ουσία στρέφεστε ενάντια στον εαυτό σας. Γι’ αυτό, αντιστρέψτε τα λόγια που λέτε, επειδή αυτό που ακριβώς είπατε, είναι εκείνο που χρειάζεται να θεραπεύσετε, να αποδεχτείτε και να επεξεργαστείτε μέσα σας. Η λεκτική επίθεση ενάντια σε κάποιον, με αγενείς παρατηρήσεις, αποτελεί ένα βέβαιο σημάδι ότι δεν είστε καθόλου εντάξει με τον εαυτό σας. Ίσως είστε πολύ σκληροί μαζί του και σας λείπει η αποδοχή από τον ίδιο σας τον εαυτό. Όταν κρίνουμε αυστηρά τους άλλους, όχι μόνο φέρνουμε στο προσκήνιο πλευρές του εαυτού μας, αλλά ταυτόχρονα πληγώνουμε κάποιον άλλο, βασισμένοι στη δική μας αντίληψη για τον κόσμο, που νομίζουμε ότι είναι ίδια για όλους.

Αναζητάτε επικύρωση από άλλους

Επιθυμούμε την προσοχή και την αναγνώριση από τους άλλους, όταν κάτι μας λείπει. Ένα κενό που χρειάζεται να συμπληρωθεί και χωρίς τα κατάλληλα εργαλεία και την ικανότητα ενδοσκόπησης, ώστε να κατανοήσουμε και να ελαφρύνουμε την αιτία, αναζητάμε μια εξωτερική αντίδραση. Εσείς όμως είστε η αιτία και η αντίδραση. Αυτό που ψάχνετε στον κόσμο βρίσκεται ήδη μέσα σας, ήδη γνωρίζετε την απάντηση, επειδή εσείς κάνατε την ερώτηση. Εκτιμήστε τον εαυτό σας σύμφωνα με τα δικά σας μόνο στάνταρ και θέστε τον πήχη ψηλά, γιατί το αξίζετε.

Βάζετε τον εαυτό σας τελευταίο

Κάνοντας πράγματα για άλλους μπορεί να μας δώσει χαρά και ικανοποίηση, αλλά υπάρχει και ένας θυσιασμένος εγωισμός, που δεν αντέχουμε να αγνοούμε. Όταν υποχωρούμε πολύ ως προς τον χρόνο που δίνουμε, την ενέργεια και την καλή μας πρόθεση, μπορεί να πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό, αλλά πρέπει να σας προειδοποιήσω ότι με άδειο ντεπόζιτο, δεν πάτε πουθενά και σίγουρα χρειαζόμαστε όλοι γέμισμα.

Επαναλαμβάνετε πράγματα που απεχθάνεστε

Είτε αυτό αφορά σε δουλειά, είτε σε έναν τρόπο ζωής ή σε μια σχέση, η αδιάκοπη επανάληψη, ο φαύλος κύκλος που δεν σας εξυπηρετεί σε κάτι θετικό και ανώτερο, όχι μόνο είναι ανθυγιεινό, αλλά μπορεί να προκαλέσει και ψυχικά και συναισθηματικά προβλήματα, όπως άγχος και κατάθλιψη. Αν νιώθετε εγκλωβισμένοι σε κάτι, ξέρετε ήδη ότι πρέπει να φύγετε. Δεν πρόκειται στο μέλλον αυτό να αλλάξει και να σας κάνει περισσότερο καλό, οπότε εμπιστευθείτε τον εαυτό σας και ότι κάτι καλύτερο σας περιμένει στην επόμενη γωνία.

Θυμώνετε

Τι είναι ο θυμός και από πού προέρχεται; Και γιατί έχει τη δύναμη να βράζουμε τόσο έντονα μέσα μας; Ο θυμός μπορεί να μας χτυπήσει την πόρτα για πολλούς λόγους. Αποτελεί σημάδι για το ότι δεν είστε ικανοποιημένοι με την τωρινή κατάσταση, είτε αυτό αφορά συναισθηματικό ή ψυχολογικό ζήτημα. Για να είμαστε ειλικρινείς, οι βασικές σας ανάγκες δεν ικανοποιούνται και το εγώ σας ενημερώνει δυνατά και ξεκάθαρα ότι χρειάζεται να συμπεριφερθείτε λίγο καλύτερο στον εαυτό σας.

Αφήνετε τους άλλους να εμπλέκονται πολύ στη ζωή σας

Είτε αυτοί είναι οι γονείς μας, οι φίλοι μας, οι συνάδελφοι ή οι εργοδότες μας, πάντα παίρνουμε συμβουλές από αλλού (το αν τις ζητάμε ή όχι, αυτό είναι μια άλλη ιστορία). Το ζήτημα είναι ότι ναι μεν, πρέπει να τις ακούμε, αλλά αυτό δε σημαίνει και ότι πρέπει να τις αποδεχόμαστε ή ενστερνιζόμαστε. Νιώστε αν αυτό που σας είπαν ταιριάζει με τον εαυτό σας, τον πραγματικό εαυτό σας. Να συνειδητοποιείτε τι είναι τελικά αυτό που επιτρέπετε να παίρνει ρόλο στη λήψη μιας απόφασης, γιατί πρόκειται για τη δική σας ζωή αποκλειστικά.

Λευκά ψέματα

Ακόμα και το μικρότερο ψεματάκι αποτελεί αντανάκλαση της αυτοπεποίθησης σας. Ποτέ μην πέσετε χαμηλά, για να προσπαθήσετε να εντυπωσιάσετε κάποιον άλλο. Να είστε αληθινοί, γιατί είστε αρκετοί ακριβώς όπως είστε. Οποιοσδήποτε δεν μπορεί να σεβαστεί την αλήθεια, δεν αξίζει τον χρόνο σας.

Κρύβετε τα συναισθήματα σας

Στην προσπάθεια μας να πνίξουμε τα συναισθήματά μας, τα «ξεπλένουμε» μέσω της χρήση αλκοόλ, ναρκωτικών, τσιγάρου και οτιδήποτε άλλο μπορεί να μας τραβήξει την προσοχή· να μας κρατήσει μακριά, ώστε να μη χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε άμεσα αυτό που νιώθουμε. Και η μεγαλύτερη τραγωδία από όλες είναι ότι όταν επιλέγουμε να ξεχάσουμε τα άσχημα, ξεχνάμε και τα καλά. Στο τέλος, καταλήγουμε με μια πλήρη ανικανότητα να κατανοήσουμε τα ίδια μας τα συναισθήματα και συνεπώς τα θέλω μας.

Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε το κακό και να συνεχίσετε

Δεν μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο νερό στο ποτήρι σας, αν είναι ήδη γεμάτο. Όταν δεν μπορούμε να απελευθερώσουμε παρελθοντικές εμπειρίες, μέσω συναισθηματικής, ψυχολογικής και πνευματικής επεξεργασίας, νιώθουμε ότι απλά δεν αντέχουμε να συμβεί κάτι ακόμα κακό ή λέμε ότι «αν συμβεί κάτι άλλο ακόμα, δεν θα το αντέξω». Πολύ συχνά αυτό συμβαίνει κατά την κρίση μέσης ηλικίας. Είναι όλα εκείνα τα πράγματα που αποφεύγουμε εδώ και τόσα χρόνια και που κατά κάποιο τρόπο πάντα θα βρίσκουν τον τρόπο τους να υπάρχουν. Όταν είμαστε έτοιμοι να σταματήσουμε το τρέξιμο και να παραδοθούμε στον πόνο μας, μπορούμε να απελευθερώσουμε ο,τι μας κρατά πίσω και να συνεχίσουμε. Αδειάστε το ποτήρι σας και μετά συνεχίστε.

Είστε σκληροί με τον εαυτό σας

Η αυτο-αποδοχή και η ταπεινότητα πάνε μαζί. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε τέλειοι, ακριβώς όπως είμαστε. Αν κάποιος κρατά το σκορ- πρέπει να σταματήσει. Η ζωή έχει να κάνει με τη μάθηση και την εξέλιξη, όχι με την αξιολόγηση των πράξεων και του κάρμα μας. Και όταν μπορούμε να συγχωρούμε τους εαυτούς μας για πράγματα που δεν γνωρίζαμε τότε, και που γνωρίζουμε πια τώρα, ανεβαίνουμε στο δρόμο της αγάπης και της αποδοχής του εαυτού.

Δεν εμπιστεύεστε τη διαίσθησή σας

Όλοι έχουμε ένστικτα. Μια λάμψη της διορατικότητας ή μια εσωτερική φωνή που καθοδηγεί τη διαδικασία λήψης αποφάσεων, αλλά είναι η επιλογή σας να ακούσετε ή όχι. Κάντε αυτό που σας εξυπηρετεί πρώτα.

Δεν ακολουθείτε την καρδιά σας

Η καρδιά, σας γνωρίζει περισσότερο χρόνο από το συνειδητό νου σας, που του πήρε χρόνο να επεξεργαστεί τα συναισθήματά σας. Πάντα θα νιώθετε ένα απαλό τσίμπημα, ένα εσωτερικό σήμα, για το αν πρέπει ή όχι να πάρετε μια σημαντική απόφαση. Όμως, είναι συχνό φαινόμενο αυτό το ξεχωριστό τσίμπημα να παραβλέπεται· συνήθως θάβεται από τις συναισθηματικές επεξεργασίες του εγκεφάλου, που θολώνουν τον νου και μας κατευθύνουν λάθος τελικά, κάνοντας μια βιαστική κίνηση.

Γι’ αυτό να δίνετε πάντα τον χρόνο στον εαυτό σας να διαχωρίσει τα συναισθήματα, τη διαίσθηση και την κοινή λογική μεταξύ τους. Να εμπιστεύεστε τα ένστικτα σας και πιστέψτε ότι η ζωή και η αγάπη πάντα βρίσκουν το δρόμο τους.

πηγή: http://enallaktikidrasi.com

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Ευ Ζην

 • ΠΩΣ ΟΙ ΕΝΟΧΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΜΑΣ

  Τα ενοχικά συναισθήματα έχουν διάφορους βαθμούς σοβαρότητας. Τα πιο ήπια μπορούν να εκδηλωθούν σαν ενοχλητικό παράσιτο, που συνεχώς μας βασανίζει και...

  Beautiful Life17 Αυγούστου 2019
 • ΦΑΓΟΥΡΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ…ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ

  Ο κνησμός (φαγούρα) στο δέρμα του κρανίου είναι ένα πρόβλημα που πολλοί άνθρωποι παρουσιάζουν κάποια στιγμή στη ζωή τους.

  Beautiful Life16 Αυγούστου 2019
 • ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ…

  Δεν πρόκειται για κάποιου είδους κακόγουστο αστείο: Η αλλεργία στον ήλιο ή φωτοδερματίτιδα όπως αποκαλείται επιστημονικά, όχι απλώς είναι υπαρκτή πάθηση,...

  Beautiful Life16 Αυγούστου 2019
 • ΠΩΣ ΘΑ ΧΑΛΑΡΩΣΕΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

  Αν δεν πάτε διακοπές και έχετε άγχος δείτε τρόπους να διώξετε μακριά το στρες.

  Beautiful Life14 Αυγούστου 2019
 • 7 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙΝΑΤΕ

  Φάγατε πριν λίγη ώρα και πάλι πεινάτε; Πιστέψτε μας, συμβαίνει σε όλες μας. Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι να περιορίσετε αποτελεσματικά την πείνα...

  Beautiful Life14 Αυγούστου 2019
 • ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕ ΤΗ ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΡΟΦΕΣ

  Ως δυσκοιλιότητα περιγράφεται γενικά η κατάσταση κατά την οποία ένα άτομο έχει λιγότερες από τρεις κενώσεις του παχέος εντέρου την εβδομάδα.

  Beautiful Life9 Αυγούστου 2019
 • ΤΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

  Συνήθως όταν προγραμματίζουμε καλοκαιρινές διακοπές, μεριμνούμε για πολλά πράγματα. Τοποθεσία, μετακινήσεις, κόστη, διαμονή είναι σε πρώτο πλάνο.

  Beautiful Life9 Αυγούστου 2019
 • ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΑΣ…

  Πόσες φορές δεν έχουμε πάει στον γιατρό για κάποιο σύμπτωμα και μετά από σειρά εξετάσεων η απάντηση είναι: «Δεν έχετε τίποτα,...

  Beautiful Life9 Αυγούστου 2019
 • ΟΙ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΠΑΓΩΤΟ ΞΥΛΑΚΙ

  Καλοκαίρι και παγωτό είναι δύο λέξεις που πάνε μαζί. Έχεις αναρωτηθεί όμως ποτέ πόσες θερμίδες έχει το κάθε παγωτό και πόση γυμναστική  χρειάζεται...

  Beautiful Life8 Αυγούστου 2019