Connect
To Top

ΔΙΑΤΗΡΗΣΤΕ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΥΓΡΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ

Μπορεί να ζείτε σε ένα εξαιρετικά υγρό μέρος, όπως για παράδειγμα κάπου παραθαλάσσια, που μπορεί να σας κάνει κάποιες φορές να νιώθετε μια πνιγηρή ατμόσφαιρα.

Μπορεί όμως και να ζείτε σε ένα πολύ ξηρό μέρος, χαρακτηριστικό που αφήνει την επιδερμίδα σας συχνά αφυδατωμένη. Αλλά εδώ δεν θα εστιάσουμε στο πού ακριβώς μένετε, αλλά στο πόσο σημαντικό είναι να ισορροπείτε τα επίπεδα υγρασίας του δικού σας χώρου. Θα συμπεράνετε ότι αν ο αέρας του σπιτιού σας είναι ξηρός, τότε θα χρειαστεί να ψάξετε για κάποιο υγραντήρα, ενώ αν ζείτε κάπου με υγρασία, θα χρειαστεί να ψάξετε κάποιον καλό αφυγραντήρα.

Όταν ο αέρας είναι πολύ υγρός

Αν ζείτε σε μια περιοχή που έχει αρκετή ζέστη και υγρασία, είναι πιθανό να αντιμετωπίζετε αλλεργίες. Αυτό μπορεί να συμβαίνει εξαιτίας της γύρης, της μούχλας και των ακάρεων που κυκλοφορούν στον αέρα. Όταν προσθέσετε όμως έναν αφυγραντήρα στο χώρο σας, θα έχετε τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

Καθαρότερο αέρα

Μπορεί αυτές οι συσκευές να μην καθαρίζουν τον αέρα, αλλά εξαφανίζουν την πλεονάζουσα υγρασία από το χώρο σας. Όταν αυτό συμβαίνει, τα επίπεδα του μολυσμένου αέρα μειώνονται δραματικά. Αυτό βοηθά άμεσα σε περιπτώσεις αλλεργιών.

Αποχαιρετήστε τα ακάρεα

Αυτά τα μικρά έντομα ζούνε μέσα στα περισσότερα έπιπλά μας. Για την ακρίβεια, τίποτα μέσα στο σπίτι σας που να καλύπτεται από ύφασμα, δεν υπάρχει περίπτωση να μην περιέχει και ακάρεα. Κάποια παραδείγματα είναι τα στρώματα, τα χαλιά, οι καναπέδες και τα ριχτάρια. Η τροφή τους προέρχεται κυρίως από τα νεκρά δερματικά κύτταρά σας. Ένα άλλο ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι αυτοί οι μικροί συγκάτοικοί μας φαίνεται να αναπτύσσονται ραγδαίως, όταν ο αέρας είναι υγρός, σε αντίθεση με όταν είναι ξηρός. Τα ακάρεα είναι άλλη μια αιτία των αλλεργιών μας. Ένας αφυγραντήρας όμως θα μειώσει κατά πολύ τον πληθυσμό τους στο σπίτι σας.

Τα έπιπλα θα σας ευγνωμονούν επίσης

Τα ξύλινα έπιπλα μπορεί να επιβαρυνθούν, όταν υπάρχει πολλή υγρασία στο δωμάτιο και μπορεί ακόμα και να επηρεάσει το ξύλινο πάτωμα σε όλο το σπίτι. Η αφύγρανση θα παρατείνει επίσης την αντοχή των σεντονιών και των μαξιλαριών σας.

Μείωση της μούχλας

Η υγρασία θρέφει τη μούχλα. Όταν τα έπιπλα σε ένα σπίτι είναι συνεχώς νωπά, θα αναπτυχθεί μούχλα αργά ή γρήγορα στο εσωτερικό των στρωμάτων και των μαξιλαριών. Όταν μειώσετε την υγρασία στο σπίτι σας, θα μειώσετε και την πιθανότητα ανάπτυξης μούχλας.

Όταν ο αέρας είναι πολύ ξηρός

Μπορεί να ζείτε όμως και κάπου με αρκετά ξηρό αέρα. Αυτό συμβαίνει συνήθως με τα πρώτα κρύα του χειμώνα. Τα αποτελέσματα μπορεί να είναι το σπασμένο δέρμα και η ξηροδερμία στο πρόσωπό μας. Όταν αυτό παρατηρήσουμε ότι αρχίζει να συμβαίνει, ο υγραντήρας είναι ιδανικός για να μας βοηθήσει να ισορροπήσουμε την υγρασία. Να τι συμβαίνει, όταν προσθέτουμε το απαραίτητο επίπεδο υγρασίας σε ένα σπίτι με ξηρό αέρα:

Καταπολεμάμε τις εποχιακές γρίπες και τα κρυολογήματα

Ο χειμώνας είναι η εποχή εκείνη που τείνουμε να αρρωσταίνουμε με γρίπη. Όταν ο χώρος μας είναι υγρός, τα μικρά τριχίδια στη μύτη μας είναι πιο ενεργά στο να εμποδίζουν τους παθογόνους οργανισμούς από το να εισέλθουν στον οργανισμό μας. Επιπλέον, η υγρασία στον αέρα λιπαίνει τη μύτη σας, κάτι που μπορεί να μειώσει τη πιθανότητα να ματώσει. Κι αν τελικά πιάσετε κάποιο κρυολόγημα, είναι σημαντικό να διατηρήσετε ανοιχτή τη ρινική οδό, όπως επίσης το λαιμό και τους βρογχικούς σωλήνες. Όταν ο αέρας είναι επαρκώς υγρός, ο ύπνος και η αναπνοή δεν φαίνονται τόσο δύσκολα.

Οφέλη για το λαιμό σας

Η φωνή σας επιβαρύνεται σε ένα πολύ ξηρό περιβάλλον, επειδή οι φωνητικές σας χορδές χρειάζονται σωστή λίπανση. Όταν δημιουργούμε τις δονήσεις που φτιάχνουν τη φωνή μας, δεν είναι και τόσο δύσκολη διαδικασία. Αλλά αν τραγουδάτε ή μιλάτε δημόσια, υπάρχει κίνδυνος επιβάρυνσης και δυσκολίας. Αν όμως προσθέσετε λίγη υγρασία στο χώρο σας, θα λύσετε αυτό το πρόβλημα.

Ενυδατωμένη επιδερμίδα

Το δέρμα μας έχει πολλές στοιβάδες και μας είναι σημαντικό να τις κρατάμε υγιείς. Γι’ αυτό ένα σπίτι με σωστή υγρασία, μας βοηθά να διατηρήσουμε το δέρμα μας σωστά ενυδατωμένο, χωρίς να χρειάζεται να προσθέτουμε συνεχώς ξένες ουσίες, όπως κρέμες και αλοιφές.
Θα νιώθετε πιο ζεστά

Όταν υπάρχει αρκετή υγρασία στην ατμόσφαιρα του σπιτιού, νιώθουμε σαν να είναι ζεστότερο. Αν ζείτε σε ένα ζεστό κλίμα, ένας αφυγραντήρας μπορεί να δροσίσει αρκετά το χώρο σας. Αν πάλι ζείτε σε μια κρύα περιοχή, ένας υγραντήρας μπορεί να ανεβάσει λίγο τη θερμοκρασία στο δωμάτιο, βοηθώντας στη θέρμανσή του.

Όποιες κι αν είναι οι ανάγκες σας, υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να δημιουργήσετε την κατάλληλη ατμόσφαιρα και να χειριστείτε όπως εσείς θέλετε το επίπεδο υγρασίας του σπιτιού σας για καλύτερη υγεία και αίσθηση ευεξίας.

πηγή: http://enallaktikidrasi.com

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Ευ Ζην

 • ΠΩΣ ΟΙ ΕΝΟΧΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΜΑΣ

  Τα ενοχικά συναισθήματα έχουν διάφορους βαθμούς σοβαρότητας. Τα πιο ήπια μπορούν να εκδηλωθούν σαν ενοχλητικό παράσιτο, που συνεχώς μας βασανίζει και...

  Beautiful Life17 Αυγούστου 2019
 • ΦΑΓΟΥΡΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ…ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ

  Ο κνησμός (φαγούρα) στο δέρμα του κρανίου είναι ένα πρόβλημα που πολλοί άνθρωποι παρουσιάζουν κάποια στιγμή στη ζωή τους.

  Beautiful Life16 Αυγούστου 2019
 • ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ…

  Δεν πρόκειται για κάποιου είδους κακόγουστο αστείο: Η αλλεργία στον ήλιο ή φωτοδερματίτιδα όπως αποκαλείται επιστημονικά, όχι απλώς είναι υπαρκτή πάθηση,...

  Beautiful Life16 Αυγούστου 2019
 • ΠΩΣ ΘΑ ΧΑΛΑΡΩΣΕΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

  Αν δεν πάτε διακοπές και έχετε άγχος δείτε τρόπους να διώξετε μακριά το στρες.

  Beautiful Life14 Αυγούστου 2019
 • 7 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙΝΑΤΕ

  Φάγατε πριν λίγη ώρα και πάλι πεινάτε; Πιστέψτε μας, συμβαίνει σε όλες μας. Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι να περιορίσετε αποτελεσματικά την πείνα...

  Beautiful Life14 Αυγούστου 2019
 • ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕ ΤΗ ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΡΟΦΕΣ

  Ως δυσκοιλιότητα περιγράφεται γενικά η κατάσταση κατά την οποία ένα άτομο έχει λιγότερες από τρεις κενώσεις του παχέος εντέρου την εβδομάδα.

  Beautiful Life9 Αυγούστου 2019
 • ΤΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

  Συνήθως όταν προγραμματίζουμε καλοκαιρινές διακοπές, μεριμνούμε για πολλά πράγματα. Τοποθεσία, μετακινήσεις, κόστη, διαμονή είναι σε πρώτο πλάνο.

  Beautiful Life9 Αυγούστου 2019
 • ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΑΣ…

  Πόσες φορές δεν έχουμε πάει στον γιατρό για κάποιο σύμπτωμα και μετά από σειρά εξετάσεων η απάντηση είναι: «Δεν έχετε τίποτα,...

  Beautiful Life9 Αυγούστου 2019
 • ΟΙ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΠΑΓΩΤΟ ΞΥΛΑΚΙ

  Καλοκαίρι και παγωτό είναι δύο λέξεις που πάνε μαζί. Έχεις αναρωτηθεί όμως ποτέ πόσες θερμίδες έχει το κάθε παγωτό και πόση γυμναστική  χρειάζεται...

  Beautiful Life8 Αυγούστου 2019