Connect
To Top

ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΩΞΕΤΕ ΤΙΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

Χρησιμοποιήστε το παρακάτω πρόγραμμα για να μάθετε τον εαυτό σας να αντικαθιστά οποιαδήποτε αρνητική συνήθεια που θεωρείτε ότι μπορεί να βλάπτει τη γενικότερη ευημερία σας.

Βήμα πρώτο

Απαντήστε γραπτά στα παρακάτω:

Α. Ποια αρνητική συνήθεια επιθυμείτε να αντικαταστήσετε;

Β. Ποια θετική συνήθεια ή συμπεριφορά θα αναπτύξετε για να την αντικαταστήσετε;

Γ. Ποιες πράξεις θα κάνετε για να αντικαταστήσετε την αρνητική σας συνήθεια;

Δ. Ποιος είναι ευκολότερος και λογικότερος τρόπος για να τα καταφέρετε;

Βήμα δεύτερο

Α. Μέσω της νοερής απεικόνισης φανταστείτε τον εαυτό σας να έχει καταφέρει ήδη να αλλάξει τη συγκεκριμένη συνήθεια. Δείτε τον εαυτό σας να απολαμβάνει τα οφέλη της νέας θετικής συνήθειάς σας.

Β. Μαζί με τη νοερή απεικόνιση χρησιμοποιήστε και μια θετική δήλωση.

Βήμα τρίτο

Να παρατηρείτε τις πράξεις σας και κάθε φορά που δεν κάνετε αυτό που υποσχεθήκατε, να το σημειώνετε. Να θυμάστε, ΜΗΝ καταδικάζετε ή επιπλήττετε τον εαυτό σας. Απλώς κάντε μια μη επικριτική παρατήρηση και επιτρέψτε του να κάνει τις απαραίτητες διορθώσεις.

Βήμα τέταρτο

Καταγράψτε την πρόοδό σας για τουλάχιστον είκοσι μία μέρες. Αφού επιλέξετε συνειδητά το νέο σας θετικό πρότυπο συνήθειας, τα τέσσερα αυτά βήματα θα σας βοηθήσουν να το προγραμματίσετε στο υποσυνείδητό σας. Τότε θα μετατραπεί σε αυτόματη αντίδραση. Αν έχετε υιοθετήσει αρνητικές αντιδράσεις στις διάφορες καταστάσεις της ζωής, ο αυτόματος μηχανισμός σας θα σας κάνει να αντιδράτε με τον τρόπο που έχετε προγραμματίσει τον εαυτό σας να ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ και να ΠΡΑΤΤΕΙ.

Ενδείκνυται να παρακολουθείτε τις αντιδράσεις ή τα πρότυπα συμπεριφοράς σας, χρησιμοποιώντας την παρακάτω μέθοδο τριών βημάτων για να τα αξιολογείτε και να τα διορθώνετε.

1. Απομακρύνετε από τη ζωή σας οτιδήποτε δεν σας ωφελεί.

2. Διαπιστώστε τι σας ωφελεί και συνεχίστε να το προγραμματίζετε στο υποσυνείδητό σας.

3. Προσθέστε νέα πράγματα που θεωρείτε επιθυμητά και που είναι πιθανόν να σας ωφελήσουν.

Αν χρησιμοποιήσετε την παραπάνω μέθοδο για την υπόλοιπη ζωή σας, θα διαπιστώσετε πως όχι μόνο θα αποκτήσετε αυτοπεποίθηση, αλλά ότι η ζωή σας θα είναι γεμάτη με εμπειρίες επιτυχίας.

Να θυμάστε αυτά τα σημαντικά στοιχεία σχετικά με την αλλαγή συνηθειών:

Α. Αναγνωρίστε και αποδεχτείτε ότι έχετε μια αρνητική συνήθεια χωρίς να επιβαρύνετε τον εαυτό σας με οποιαδήποτε αξιολογική κρίση.

Β. Προτού ξεκινήσετε την προσπάθεια να αλλάξετε τη συνήθειά σας, ζυγίστε τα πιθανά οφέλη σε σχέση με το τίμημα που θα πρέπει να καταβάλετε για να την εγκαταλείψετε.

Γ. Κατανοήστε ότι όση δύναμη θέλησης κι αν διαθέτετε, είναι άχρηστη αν δεν επιθυμείτε πραγματικά να εγκαταλείψετε μια συνήθεια.

Δ. Πρέπει να έχετε πειστεί ότι η αλλαγή θα επιφέρει την ικανοποίηση κάποιας συγκεκριμένης ανάγκης ή επιθυμίας.

Ε. Πάνω απ΄όλα, μην αισθάνεστε ενοχές και μην καταδικάζετε ή κατηγορείτε τον εαυτό σας για την παρούσα κατάστασή σας. Μέχρι στιγμής, έχετε κάνει μόνο ό,τι σας επέτρεπε το τωρινό συνειδησιακό σας επίπεδο.

Πηγή: http://enallaktikidrasi.com

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Ευ Ζην

 • ΠΩΣ ΟΙ ΕΝΟΧΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΜΑΣ

  Τα ενοχικά συναισθήματα έχουν διάφορους βαθμούς σοβαρότητας. Τα πιο ήπια μπορούν να εκδηλωθούν σαν ενοχλητικό παράσιτο, που συνεχώς μας βασανίζει και...

  Beautiful Life17 Αυγούστου 2019
 • ΦΑΓΟΥΡΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ…ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ

  Ο κνησμός (φαγούρα) στο δέρμα του κρανίου είναι ένα πρόβλημα που πολλοί άνθρωποι παρουσιάζουν κάποια στιγμή στη ζωή τους.

  Beautiful Life16 Αυγούστου 2019
 • ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ…

  Δεν πρόκειται για κάποιου είδους κακόγουστο αστείο: Η αλλεργία στον ήλιο ή φωτοδερματίτιδα όπως αποκαλείται επιστημονικά, όχι απλώς είναι υπαρκτή πάθηση,...

  Beautiful Life16 Αυγούστου 2019
 • ΠΩΣ ΘΑ ΧΑΛΑΡΩΣΕΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

  Αν δεν πάτε διακοπές και έχετε άγχος δείτε τρόπους να διώξετε μακριά το στρες.

  Beautiful Life14 Αυγούστου 2019
 • 7 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙΝΑΤΕ

  Φάγατε πριν λίγη ώρα και πάλι πεινάτε; Πιστέψτε μας, συμβαίνει σε όλες μας. Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι να περιορίσετε αποτελεσματικά την πείνα...

  Beautiful Life14 Αυγούστου 2019
 • ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕ ΤΗ ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΡΟΦΕΣ

  Ως δυσκοιλιότητα περιγράφεται γενικά η κατάσταση κατά την οποία ένα άτομο έχει λιγότερες από τρεις κενώσεις του παχέος εντέρου την εβδομάδα.

  Beautiful Life9 Αυγούστου 2019
 • ΤΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

  Συνήθως όταν προγραμματίζουμε καλοκαιρινές διακοπές, μεριμνούμε για πολλά πράγματα. Τοποθεσία, μετακινήσεις, κόστη, διαμονή είναι σε πρώτο πλάνο.

  Beautiful Life9 Αυγούστου 2019
 • ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΑΣ…

  Πόσες φορές δεν έχουμε πάει στον γιατρό για κάποιο σύμπτωμα και μετά από σειρά εξετάσεων η απάντηση είναι: «Δεν έχετε τίποτα,...

  Beautiful Life9 Αυγούστου 2019
 • ΟΙ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΠΑΓΩΤΟ ΞΥΛΑΚΙ

  Καλοκαίρι και παγωτό είναι δύο λέξεις που πάνε μαζί. Έχεις αναρωτηθεί όμως ποτέ πόσες θερμίδες έχει το κάθε παγωτό και πόση γυμναστική  χρειάζεται...

  Beautiful Life8 Αυγούστου 2019