Connect
To Top

ΣΟΥΠΑ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ

Μίαελαφριά συνταγή από την Chef cookery professional NVQ κ. Ελένη Γκολοβόδα και το βιβλίο της “Τα περί Μαγειρικής από την Ελένη”.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

1 κιλό καταπράσινα και φρέσκα μπρόκολα

1 κούπα αλεύρι

2 κ.σ. μαργαρίνη ή μαγειρικό λίπος

1 λεμόνι

αλάτι,πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα μπρόκολα σε φουντίτσες και τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει. Τα αφήνουμε να μαλακώσουν, αλλά όχι να λιώσουν.Τα αφαιρούμε από το νερό. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το λίπος ή τη μαργαρίνη, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ζωηρά. Ρίχνουμε το βρασμένο και στραγγισμένο από τα μπρόκολα νερό και σχηματίζουμε μια ελαφριά μπεσαμέλ. Ρίχνουμε μέσα τα μπροκολάκια και σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοστυμμένο λεμόνι.

Μυστικό

Είναι μια ελαφριά και πολύ θρεπτική σούπα που δίνει ελάχιστες θερμίδες, αλλά πολύ ενέργεια. Σερβίρεται κυρίως ως πρώτο πιάτο και όχι ως σαλάτα.

Η κ. Ελένη Γκολοβόδα είναι πτυχιούχος του
University of Plymouth  (Chef cookery professional NVQ)

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Γεύσεις