Connect
To Top

ΠΡΑΣΟΠΙΤΑΚΙΑ ΤΟΥ ΛΟΛΟΥ

 

Μία ακόμη υπέροχη συνταγή από την Chef cookery professional NVQ κ. Ελένη Γκολοβόδα και το βιβλίο της “Τα περί Μαγειρικής από την Ελένη”.

ΥΛΙΚΑ

300. γρ. πράσα ζεματισμένα

200 γρ. φέτα

αλάτι,πιπέρι

2 κούπες αλεύρι

1/4 κούπας λάδι

σόδα ανθρακούχα όσο πάρει

λάδι αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα

5 κ.σ. φρέσκο δύσμο

5 κ.σ. μάραθο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αχνίζουμε τα πράσα, το δυόσμο και το μάραθο και αλατοπιπερώνουμε. Ετοιμάζουμε το κουρκούτι ανακατεύοντας και προσθέτοντας στο τέλος τη φέτα. Παίρνουμε μεγάλες κουταλιές από τα λαχανικά και τα αχνισμένα μυρωδικά και τα ρίχνουμε στο έτοιμο κουρκούτι. Με μια μεγάλη τρυπητή κουτάλα βγάζουμε μια μεγάλη μπάλα και τη ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά. Πασπαλίζουμε με φέτα ή κασέρι.Είναι το αγαπημένο μου φαγάκι γιατί είναι συνταγή του πατέρα μου.

Μυστικό

Μπορούμε να κάνουμε τα πιτάκια μας νηστίσιμα εάν δεν βάλουμε τυρί.

 

Η κ. Ελένη Γκολοβόδα είναι πτυχιούχος του
University of Plymouth  (Chef cookery professional NVQ)

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Γεύσεις