Connect
To Top

ΝΕΡΟ ΚΑΡΥΔΑΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ

Λίγα ποτά στον πλανήτη είναι τόσο βιοσυμβατά με το ανθρώπινο σώμα και τις ανάγκες ενυδάτωσής του όσο το νερό καρύδας.

Πράγματι, το νερό καρύδας έχει αναφερθεί πως χρησιμοποιούταν ως ενδοφλέβια ενυδάτωση ασθενών που βρίσκονταν σε κρίσιμη κατάσταση σε απομονωμένες περιοχές του κόσμου για πάνω από μισό αιώνα. Αποτελεί επίσης ένα εξαιρετικό στοματικό διάλυμα για τη διατήρηση των δοντιών.

Αν και κάποιοι ανησυχούν για την περιεκτικότητά του σε ζάχαρη (αν και είναι ένα ελαφριά γλυκό ποτό), σε πρόσφατη έρευνα εμφάνισε ιδιότητες μείωσης του σακχάρου στο αίμα σε διαβητικούς που τους χορηγήθηκε μια ποσότητα σε εργαστηριακό περιβάλλον. Επιπρόσθετη έρευνα σε ζώα δείχνει ότι το νερό καρύδας εμποδίζει και αντιστρέφει την υψηλή πίεση του αίματος σε περιπτώσεις όπου τους είχε χορηγηθεί πριν φρουκτόζη, όντας μάλιστα ικανό να μειώσει το οξειδωτικό στρες και την αντίσταση στην ινσουλίνη.

Ίσως όμως μια από τις πιο εκπληκτικές του ιδιότητες να είναι η ικανότητα ισορροπίας των λιπιδίων (σε έρευνες με ζώα) έναντι της γνωστής δραστικής ουσίας λοβαστατίνης που μειώνει τη χοληστερόλη. Κάτι που σημαίνει ότι μπορούμε, με καθαρή συνείδηση, να το καταναλώνουμε.

Άλλες φαρμακευτικές ιδιότητες του νερού καρύδας περιλαμβάνουν:

• Ιδιότητες κατά του έλκους: Τόσο το γάλα καρύδας, όσο και το νερό καρύδας επιδεικνύουν δράση κατά του έλκους και κατά χημικών ουσιών που μπορεί να το προκαλέσουν, όπως η ινδομεθακίνη, ένα μη στεροειδές αντιφλεγμονώδες φάρμακο (NSAID).

• Ιδιότητες μείωσης της πίεσης: Αφού υποκείμενα κατανάλωσαν νερό καρύδας για δύο εβδομάδες, βρέθηκε ότι μείωσε την πίεση στο 74% της πειραματικής ομάδας.

• Ιδιότητες κατά του Alzheimer: Σε έρευνα με ζώα, τα οποία είχαν υποστεί εμμηνοπαυσιακές αλλαγές, το νερό καρύδας έδειξε να εμποδίζει την εξασθένιση των επιπέδων οιστρογόνων στον εγκέφαλο, όπως επίσης και τη συσσώρευση «πλακών» β- αμυλοειδούς στον εγκέφαλο που σχετίζεται με την νόσο του Alzheimer.

• Αντιβακτηριδιακές ιδιότητες: Τρία νέα αντιμικροβιακά πεπτίδια έχουν αναγνωριστεί στο νερό καρύδας, που επιδεικνύουν ανασταλτική δράση ενάντια σε Gram- θετικά και Gram- αρνητικά βακτήρια.

• Δράση κατά της γαστρεντερίτιδας: Όταν προστίθεται και σόδα, το νερό καρύδας έχει παρατηρηθεί ότι είναι ένας ιδανικός φορέας ενυδάτωσης σε χώρες όπου οι φαρμακευτική αγωγή δεν είναι δωρεάν και πλήρως διαθέσιμη και όπου, για παράδειγμα η χολέρα και άλλες σοβαρές μορφές γαστρεντερίτιδας επιμένουν.

Τέλος, πρέπει να αναφέρουμε ότι η καρύδα αποτελεί μια άριστη εναλλακτική στα ενεργειακά ποτά, που αποτελούνται κατά κύριο λόγο από συνθετικά συστατικά.

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Ευ Ζην

 • ΠΩΣ ΟΙ ΕΝΟΧΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΜΑΣ

  Τα ενοχικά συναισθήματα έχουν διάφορους βαθμούς σοβαρότητας. Τα πιο ήπια μπορούν να εκδηλωθούν σαν ενοχλητικό παράσιτο, που συνεχώς μας βασανίζει και...

  Beautiful Life17 Αυγούστου 2019
 • ΦΑΓΟΥΡΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ…ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ

  Ο κνησμός (φαγούρα) στο δέρμα του κρανίου είναι ένα πρόβλημα που πολλοί άνθρωποι παρουσιάζουν κάποια στιγμή στη ζωή τους.

  Beautiful Life16 Αυγούστου 2019
 • ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ…

  Δεν πρόκειται για κάποιου είδους κακόγουστο αστείο: Η αλλεργία στον ήλιο ή φωτοδερματίτιδα όπως αποκαλείται επιστημονικά, όχι απλώς είναι υπαρκτή πάθηση,...

  Beautiful Life16 Αυγούστου 2019
 • ΠΩΣ ΘΑ ΧΑΛΑΡΩΣΕΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

  Αν δεν πάτε διακοπές και έχετε άγχος δείτε τρόπους να διώξετε μακριά το στρες.

  Beautiful Life14 Αυγούστου 2019
 • 7 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙΝΑΤΕ

  Φάγατε πριν λίγη ώρα και πάλι πεινάτε; Πιστέψτε μας, συμβαίνει σε όλες μας. Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι να περιορίσετε αποτελεσματικά την πείνα...

  Beautiful Life14 Αυγούστου 2019
 • ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕ ΤΗ ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΡΟΦΕΣ

  Ως δυσκοιλιότητα περιγράφεται γενικά η κατάσταση κατά την οποία ένα άτομο έχει λιγότερες από τρεις κενώσεις του παχέος εντέρου την εβδομάδα.

  Beautiful Life9 Αυγούστου 2019
 • ΤΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

  Συνήθως όταν προγραμματίζουμε καλοκαιρινές διακοπές, μεριμνούμε για πολλά πράγματα. Τοποθεσία, μετακινήσεις, κόστη, διαμονή είναι σε πρώτο πλάνο.

  Beautiful Life9 Αυγούστου 2019
 • ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΑΣ…

  Πόσες φορές δεν έχουμε πάει στον γιατρό για κάποιο σύμπτωμα και μετά από σειρά εξετάσεων η απάντηση είναι: «Δεν έχετε τίποτα,...

  Beautiful Life9 Αυγούστου 2019
 • ΟΙ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΠΑΓΩΤΟ ΞΥΛΑΚΙ

  Καλοκαίρι και παγωτό είναι δύο λέξεις που πάνε μαζί. Έχεις αναρωτηθεί όμως ποτέ πόσες θερμίδες έχει το κάθε παγωτό και πόση γυμναστική  χρειάζεται...

  Beautiful Life8 Αυγούστου 2019