Connect
To Top

ΝΕΡΟ ΚΑΡΥΔΑΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ

Λίγα ποτά στον πλανήτη είναι τόσο βιοσυμβατά με το ανθρώπινο σώμα και τις ανάγκες ενυδάτωσής του όσο το νερό καρύδας.

Πράγματι, το νερό καρύδας έχει αναφερθεί πως χρησιμοποιούταν ως ενδοφλέβια ενυδάτωση ασθενών που βρίσκονταν σε κρίσιμη κατάσταση σε απομονωμένες περιοχές του κόσμου για πάνω από μισό αιώνα. Αποτελεί επίσης ένα εξαιρετικό στοματικό διάλυμα για τη διατήρηση των δοντιών.

Αν και κάποιοι ανησυχούν για την περιεκτικότητά του σε ζάχαρη (αν και είναι ένα ελαφριά γλυκό ποτό), σε πρόσφατη έρευνα εμφάνισε ιδιότητες μείωσης του σακχάρου στο αίμα σε διαβητικούς που τους χορηγήθηκε μια ποσότητα σε εργαστηριακό περιβάλλον. Επιπρόσθετη έρευνα σε ζώα δείχνει ότι το νερό καρύδας εμποδίζει και αντιστρέφει την υψηλή πίεση του αίματος σε περιπτώσεις όπου τους είχε χορηγηθεί πριν φρουκτόζη, όντας μάλιστα ικανό να μειώσει το οξειδωτικό στρες και την αντίσταση στην ινσουλίνη.

Ίσως όμως μια από τις πιο εκπληκτικές του ιδιότητες να είναι η ικανότητα ισορροπίας των λιπιδίων (σε έρευνες με ζώα) έναντι της γνωστής δραστικής ουσίας λοβαστατίνης που μειώνει τη χοληστερόλη. Κάτι που σημαίνει ότι μπορούμε, με καθαρή συνείδηση, να το καταναλώνουμε.

Άλλες φαρμακευτικές ιδιότητες του νερού καρύδας περιλαμβάνουν:

• Ιδιότητες κατά του έλκους: Τόσο το γάλα καρύδας, όσο και το νερό καρύδας επιδεικνύουν δράση κατά του έλκους και κατά χημικών ουσιών που μπορεί να το προκαλέσουν, όπως η ινδομεθακίνη, ένα μη στεροειδές αντιφλεγμονώδες φάρμακο (NSAID).

• Ιδιότητες μείωσης της πίεσης: Αφού υποκείμενα κατανάλωσαν νερό καρύδας για δύο εβδομάδες, βρέθηκε ότι μείωσε την πίεση στο 74% της πειραματικής ομάδας.

• Ιδιότητες κατά του Alzheimer: Σε έρευνα με ζώα, τα οποία είχαν υποστεί εμμηνοπαυσιακές αλλαγές, το νερό καρύδας έδειξε να εμποδίζει την εξασθένιση των επιπέδων οιστρογόνων στον εγκέφαλο, όπως επίσης και τη συσσώρευση «πλακών» β- αμυλοειδούς στον εγκέφαλο που σχετίζεται με την νόσο του Alzheimer.

• Αντιβακτηριδιακές ιδιότητες: Τρία νέα αντιμικροβιακά πεπτίδια έχουν αναγνωριστεί στο νερό καρύδας, που επιδεικνύουν ανασταλτική δράση ενάντια σε Gram- θετικά και Gram- αρνητικά βακτήρια.

• Δράση κατά της γαστρεντερίτιδας: Όταν προστίθεται και σόδα, το νερό καρύδας έχει παρατηρηθεί ότι είναι ένας ιδανικός φορέας ενυδάτωσης σε χώρες όπου οι φαρμακευτική αγωγή δεν είναι δωρεάν και πλήρως διαθέσιμη και όπου, για παράδειγμα η χολέρα και άλλες σοβαρές μορφές γαστρεντερίτιδας επιμένουν.

Τέλος, πρέπει να αναφέρουμε ότι η καρύδα αποτελεί μια άριστη εναλλακτική στα ενεργειακά ποτά, που αποτελούνται κατά κύριο λόγο από συνθετικά συστατικά.

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Ευ Ζην

 • Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΕΤΑ ΤΑ 40

  Όπως όλοι μας, είμαστε σίγουροι πως και εσύ δεν θέλεις να γεμίσεις ρυτίδες μεγαλώνοντας. Αντί να ξοδεύεις μια περιουσία σε ακριβές...

  Beautiful Life19 Μάϊου 2018
 • ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟ ΝΕΡΟ

  Υπάρχει μια μεγάλη διάδοση τα τελευταία χρόνια για τα υποτιθέμενα οφέλη για την υγεία του “εμπλουτισμένου νερού”.

  Beautiful Life19 Μάϊου 2018
 • ΑΒΟΚΑΝΤΟ…ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ!

  Αν μη τι άλλο, όταν μιλάμε για υγιεινή διατροφή στο iatronet, το αβοκάντο είναι κάτι που αναφέρεται συχνά. Και είναι λογικό,...

  Beautiful Life18 Μάϊου 2018
 • ΟΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΕ 20 ΛΕΠΤΑ

  Έχετε ένα από τα κλασικά διλήμματα όσον αφορά στη γυμναστική: αν έχω μόνο 20 λεπτά, να προτιμήσω την αερόβια άσκηση ή...

  Beautiful Life18 Μάϊου 2018
 • ΤΟΥΝΤΖΗΣ: ΑΜΥΓΔΑΛΕΛΑΙΟ ΓΙΑ ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

  Σύμβολο της γυναικείας ομορφιάς για τους Kινέζους, σύμβολο υπόσχεσης στον εβραϊκό πολιτισμό, αλλά και σύμβολο της άνοιξης, της υπομονής και της...

  Beautiful Life18 Μάϊου 2018
 • ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΟΣΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ 50

  Αν έχετε περάσει τα 50, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το βάρος σας. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν…

  Beautiful Life18 Μάϊου 2018
 • ΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΥΓΙΗ ΘΥΡΕΟΕΙΔΗ

  Το ιώδιο είναι ένα απαραίτητο για την παραγωγή των θυρεοειδικών ορμονών. Το σώμα δεν παράγει μόνο του ιώδιο, οπότε αυτό γίνεται...

  Beautiful Life18 Μάϊου 2018
 • ΩΡΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ!!!

  Δέκα συνήθειες που έχουν οι πολύ καλά οργανωμένοι άνθρωποι και πρέπει να υιοθετήσετε αμέσως για να κάνετε πιο εύκολη τη ζωή...

  Beautiful Life17 Μάϊου 2018
 • ΤΡΟΦΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΡΕΣ

  Tο πρόχειρο φαγητό είναι προσωρινή λύση όσον αφορά στρεσογόνες περιόδους. Τι θα πρέπει να προτιμούμε.

  Beautiful Life17 Μάϊου 2018