Connect
To Top

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

Εύκολη και νόστιμη συνταγή από την Chef cookery professional NVQ κ. Ελένη Γκολοβόδα και το βιβλίο της “Τα περί Μαγειρικής από την Ελένη”.

ΥΛΙΚΑ

1 κουτί σαντιγί

450 γρ. τυρί κρέμα

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

1 βανίλια

1 κουτί μπισκότα σαβαγιάρ

1/2 ποτήρι κρασιού μπακάρντι

1 κ.σ. νεςκαφέ

2 κ.σ. κακάο

3 κ.σ. ζάχαρη

2 ποτήρια νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε πολύ καλά να αφρατέψει η σαντιγί μαζί με το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια. Προσθέτουμε την κρέμα τυριού και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 10 λεπτά.

Ετοιμάζουμε του σιρόπι: βράζουμε 2 ποτήρια του νερού νερό μαζί με 2 κ.σ. νεςκαφέ, τη ζάχαρη,το κακάο, και το ποτό.

Στρώνουμε σε ταψάκι μια στρώση σαβαγιάρ και τα βρέχουμε με το σιρόπι. Βάζουμε μια στρώση κρέμας και στη συνέχεια πάλι σαβαγιάρ με το σιρόπι. Από πάνω και πάλι κρέμα την οποία πασπαλίζουμε με το κακάο.

Μυστικό

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τυρί μασκαρπόνε (ιταλικό) και καφέ εσπρέσο αντί του νεσκαφέ για πιο δυνατές γεύσεις.

 

Η κ. Ελένη Γκολοβόδα είναι πτυχιούχος του
University of Plymouth  (Chef cookery professional NVQ)

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Γεύσεις