Connect
To Top

ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΙΤΣΑ ΜΕ 4 ΤΥΡΙΑ

Εύκολη πίτσα από την Chef cookery professional NVQ κ. Ελένη Γκολοβόδα και το βιβλίο της “Τα περί Μαγειρικής από την Ελένη”

Υλικά (για 8 άτομα)

Για την ζύμη

500 γρ. αλεύρι

1 σακουλάκι ξηρή μαγιά (40 γρ. νωπή)

1 κ.γ. αλάτι

1/2 κ.γ. ζάχαρη

1 ποτήρι χλιαρό νερό

Για την γέμιση

100 γρ. κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά τριμμένο

100.γρ. τυρί γκούντα τριμμένο

100 γρ. τυρί ένταμ τριμμένο

100 γρ. κασέρι τριμμένο

1 κόκκινη πιπεριά κομμένη ροδέλες

400 γρ. ντομάτα χυμό

1 κούπα μανιτάρια

λίγη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά ετοιμάζουμε το ζυμάρι για την πίτσα μας. Σε μια λεκάνη τοποθετούμε το αλεύρι, το νεράκι, τη μαγιά,τη ζάχαρη και το αλάτι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε μαλακή ζύμη που δεν μένει στα χέρια μας. Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 30 περίπου λεπτά σε ένα ζεστό σημείο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το χυμό ντομάτας με το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη. Σε ένα ταξί (διάστασης σαν το ρηχό ταψί της κουζίνας) στρώνουμε τη ζύμη με τα χέρια ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού (πρέπει να είναι πολύ ψιλό το στρώμα της ζύμης). Πάνω στη ζύμη στρώνουμε τη σάλτσα ντομάτας. Πάνω στη ζύμη στρώνουμε την σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζουμε με τα μανιτάρια. Στη συνέχεια, στρώνουμε τα 4 διαφορετικά είδη τυριών και την πιπεριά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 2 λεπτά.

ΜΥΣΤΙΚΟ

Μπορούμε να πασπαλίσουμε και 4-5 φέτες προσούτο κομμένο με τα χέρια μας σε μεγάλα κομμάτια.

 

Η κ. Ελένη Γκολοβόδα είναι πτυχιούχος του
University of Plymouth  (Chef cookery professional NVQ)

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Γεύσεις