Connect
To Top

ΦΟΝΤΑΝ ΡΕΥΣΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Γλυκιά υπέροχη συνταγή από την Chef cookery professional NVQ κ. Ελένη Γκολοβόδα και το βιβλίο της “Τα περί Μαγειρικής από την Ελένη”

Υλικά για 4 άτομα:

250 γρ. μαργαρίνη

1/2 κούπα ζάχαρη

1 κούπα αλεύρι

375 γρ. κουβερτούρα

1 κ.σ. κακάο

1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση:

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και αφήνουμε να γίνει χλιαρή. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά, το κακάο, το αλεύρι και το μπέικιν με τη βανίλια. Χτυπάμε το μείγμα για 10 περίπου λεπτά σε μέτρια ταχύτητα. Στο τέλος προσθέτουμε τη σοκολάτα και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα του κέϊκ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς για 8 λεπτά μόνο.

Μυστικό

Ξεφορμάρουμε το γλυκό μας όταν κρυώσει αρκετά. Αν θέλουμε να γίνει το γλυκό λίγο πιο σφιχτό ψήνουμε για 11 λεπτά.

 

Η κ. Ελένη Γκολοβόδα είναι πτυχιούχος του
University of Plymouth  (Chef cookery professional NVQ)

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Γεύσεις