Connect
To Top

ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΣΑΛΑΤΑ

Μία ακόμη εξαιρετική συνταγή από την Chef cookery professional NVQ κ. Ελένη Γκολοβόδα και το βιβλίο της “Τα περί Μαγειρικής από την Ελένη”

Υλικά για 4 άτομα:

1 κιλό χταπόδι

1 κούπα ξύδι

1/2 ματσάκι μαϊδανό

1 κίτρινη πιπεριά

2 κόκκινες πιπεριές

αλάτι, πιπέρι

λίγο ελαιόλαδο

ξύδι βαλσάμικο

Εκτέλεση :

Βράζουμε το χταπόδι μαζί με το ξύδι γι 1/2  ώρα σε χύτρα και το αφήνουμε να κρυώσει μέσα στο ζουμί του. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα αναμειγνύουμε με το χταπόδι το οποίο έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε το λάδι και το ξύδι και σερβίρουμε.

Μυστικό

Αντί για ξύδι στο βράσιμο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κόκκινο κρασί.

 

Η κ. Ελένη Γκολοβόδα είναι πτυχιούχος του
University of Plymouth  (Chef cookery professional NVQ)

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Γεύσεις