Connect
To Top

“ΟΤΑΝ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΤΥΘΗΚΕ ΤΟ ΨΕΜΑ”

Ένα ακόμη μυθιστόρημα από τις εκδόσεις Ενάλιος, είναι η πρόταση από το βιβλιοπωλείο ΜΑΡΝΕΡΗ.

Ο προαιώνιος, αέναος πόλεμος ανάμεσα στην Αλήθεια και το Ψέμα. Ανάμεσα στο Φως και το Σκοτάδι. Ανάμεσα στην Υποκρισία και την Ειλικρίνεια. Αυτός είναι ο πυρήνας του νέου μυθιστορήματος της Γερακίνας Μπουρίκα «Όταν η Αλήθεια ντύθηκε το Ψέμα».

Η Γερακίνα Μπουρίκα στο νέο της βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ωκεανός», αναμετράται με την ενδοοικογενειακή βία.  Η ενδοοικογενειακή βία και πόσο διαμορφώνει τον χαρακτήρα των ανθρώπων που ξεκινούν τη ζωή τους μέσα σε ένα σπίτι – κόλαση. Η κακοποίηση των γυναικών από ανελέητους άνδρες τιμωρούς. Η μοναξιά. Η υποκριτική σιωπή της κοινωνίας στην πάσχουσα , κακοποιημένη γυναίκα. Η ανάγκη που έχει ο άνθρωπος να πιστέψει στο όνειρο και στις μεγάλες υποσχέσεις για αιώνιους έρωτες.

Όλα αυτά είναι οι κορδέλες στο γαϊτανάκι συναισθημάτων που στήνει η Γερακίνα, λίγο πριν το γαϊτανάκι αυτό γίνει ένας χορός των δαιμόνων.


Η συγγραφέας ακολουθεί τη δομή της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας, μέχρι να φθάσει στην κορύφωσή της, στην κάθαρση τριών παράλληλων ερωτικών δραμάτων.

Το μάτι της Γερακίνας, διεισδυτικό, ψυχρό σαν ατσάλι, με την τεχνική ενός δημοσιογραφικού ρεπορτάζ σχεδόν, μπαίνει μέσα στην ψυχή τριών γυναικών που γίνονται ολοκαύτωμα για έναν προδομένο έρωτα, όταν η συντριβή ενός αεροπλάνου συντρίβει τα όνειρα και τις ελπίδες τους. Μέσα όμως από την καταστροφή αυτή γεννιέται και θριαμβεύει η αλήθεια.

Το βιβλίο «Όταν η Αλήθεια ντύθηκε το Ψέμα» είναι γραμμένο για τις γυναίκες που ερωτεύτηκαν παράφορα, πόνεσαν, πίστεψαν σε ένα πλαστό παράδεισο και τελικά προδόθηκαν.

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Ψυχαγωγία

 • ΜΕΓΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

  Εξέχουσα μορφή της Χριστιανικής Εκκλησίας, που διακρίθηκε για τους μακροχρόνιους και σκληρούς αγώνες του υπέρ της ορθής πίστης και εναντίον της...

  Beautiful Life18 Ιανουαρίου 2018
 • ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ

  Ο Μέγας Αντώνιος γεννήθηκε το 251 μ.Χ. στην Άνω Αίγυπτο από πλούσιους και ενάρετους γονείς, τους οποίους έχασε σε νεαρή ηλικία.

  Beautiful Life17 Ιανουαρίου 2018
 • ΧΙΟΝΙΣΕ ΣΤΗ ΣΑΧΑΡΑ!!!

  Η φύση μας εκπλήσσει συνεχώς και μας παρουσιάζει τα πιο όμορφα σκηνικά, που κανείς ίσως δεν θα μπορούσε να σκεφτεί πως...

  Beautiful Life10 Ιανουαρίου 2018
 • ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ BLIFE.GR

  Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για την ανάδειξη των νικητών του διαγωνισμού μας. Δείτε αν είστε εσείς μία ή ένας από τους τυχερούς.

  Beautiful Life9 Ιανουαρίου 2018
 • O ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ Ο ΒΑΠΤΙΣΤΗΣ

  Ιωάννης ο Βαπτιστής, αποκαλούμενος και Ιωάννης ο Πρόδρομος είναι Άγιος και προφήτης του Χριστιανισμού θεωρείται ότι με την διδασκαλία του προετοίμασε...

  Beautiful Life7 Ιανουαρίου 2018
 • ΤΑ ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

  Τα Αγία Θεοφάνεια είναι μία από τις αρχαιότερες εορτές της εκκλησίας μας η οποία θεσπίσθηκε το 2ο αιώνα μ.Χ. και αναφέρεται...

  Beautiful Life6 Ιανουαρίου 2018
 • ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ-ΕΝΑΣ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

  Το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας είναι ένας μοναδικός χειμερινός προορισμός είτε είστε λάτρεις του σκι, είτε απλά λάτρεις της φύσης!!!

  Beautiful Life28 Δεκεμβρίου 2017
 • ΤΙ ΘΑ ΖΗΤΟΥΣΕ ΤΟ ΚΑΘΕ ΖΩΔΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ…

  Τι θα ζητούσαν τα ζώδια αν έγραφαν γράμμα στον Άγιο Βασίλη; Διάβασε το παρακάτω άρθρο… 

  Beautiful Life27 Δεκεμβρίου 2017
 • ΤΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

  Όλοι μας έχουμε αναρωτηθεί στο παρελθόν τι είναι εκείνο που κάνει το αντίθετο φύλο να μας δει με πιο… ερωτική διάθεση.

  Beautiful Life26 Δεκεμβρίου 2017