Connect
To Top

ΘΩΡΑΚΙΣΤΕ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΙΝΟΝΤΑΣ ΤΣΑΪ

ΤΣΑΙ! Είναι το πιο δημοφιλές ρόφημα στον κόσμο μετά το νερό, με απίστευτες ιδιότητες, εξαιρετικά ωφέλιμο για τον οργανισμό μας. 

Σύμφωνα με το θρύλο, το τσάι ανακαλύφθηκε τυχαία από τον κινέζο αυτοκράτορα Σεν Νουνγκ, το 2737 π.Χ. Μία καλοκαιρινή ημέρα αποφάσισε να επισκεφθεί μια μακρινή γωνιά της αυτοκρατορίας του. Κάποια στιγμή διέταξε την ακολουθία του να σταματήσει, και οι υπηρέτες ξεκίνησαν να βράζουν νερό για να πιουν οι διψασμένοι ταξιδιώτες. Ο αυτοκράτορας πίστευε ότι το νερό έπρεπε να βράζεται πριν από την πόση, για λόγους υγιεινής. Την ώρα, όμως, που έβραζε το νερό, ένα ρεύμα αέρα παρέσυρε φύλλα από κάποιο γειτονικό θάμνο και αυτά κατέληξαν στο ξεσκέπαστο τσουκάλι. Πριν προλάβει κανείς να αντιδράσει, τα φύλλα άρχισαν να βράζουν και να χρωματίζουν το νερό. Ο Σεν Νουνγκ μύρισε το γλυκό άρωμα του «μείγματος», και τη στιγμή που το δοκίμασε ανακάλυψε τις αναζωογονητικές του ιδιότητες.

Για χιλιετίες το τσάι χρησιμοποιούνταν περισσότερο ως φάρμακο. Καθημερινό ρόφημα έγινε γύρω στον 3ο αιώνα μ.Χ. οπότε άρχισε η καλλιέργεια και η παραγωγή του. Στην Ευρώπη έφτασε το 1610, από τους Πορτογάλους, που το μετέφεραν για λογαριασμό των Ολλανδών. Λίγο αργότερα, οι Ολλανδοί ξεκίνησαν με δικά τους μέσα τη μαζική εισαγωγή τσαγιού, δημιουργώντας μια νέα μόδα, με φανατικούς, αλλά λίγους οπαδούς. Και αυτό, διότι τα πρώτα χρόνια το τσάι ήταν πανάκριβο. Μόλις το 1675 η τιμή του έπεσε σε λογικά πλαίσια, κι έτσι από την Ολλανδία πέρασε στη Γαλλία και από εκεί στην υπόλοιπη Ευρώπη. Οι Βρετανοί, που σήμερα αποτελούν τους πιο φανατικούς οπαδούς του ροφήματος, ήταν ίσως οι τελευταίοι που το γνώρισαν. Το δοκίμασαν μόλις το 1839, όταν το πρώτο φορτίου τσαγιού έφτασε στο Λονδίνο από τις αγγλικές αποικίες στην Ινδία.

Οι λάτρεις της κατανάλωσης του τσαγιού αυξάνονται συνεχώς λόγω όχι μόνο της ευχάριστης γεύσης του αλλά και γιατί πολυάριθμες κλινικές μελέτες αποδεικνύουν συνεχώς ότι πρόκειται για ένα ελιξίριο ζωής, αφού κάνει καλό στην καρδιά, μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο, προλαβαίνει το διαβήτη, επιδρά ευεργετικά στην οστική πυκνότητα, την νοητική λειτουργία, την στοματική υγεία, τον έλεγχο βάρους και τις πέτρες στα νεφρά.

Μάλιστα όλο και περισσότεροι άνθρωποι αντικαθιστούν τον καθημερινό καφέ με καλής ποιότητας τσάι.

Οι τέσσερις κύριοι τύποι τσαγιού (πράσινο, άσπρο, κόκκινο και μαύρο) θεωρούνται ως λειτουργικά τρόφιμα (functional foods) γιατί περιέχουν εκ φύσεως συστατικά, όπως τανίνες, συμπεριλαμβανομένων των κατεχινών, οι οποίες δρουν ως αντιοξειδωτικά στον οργανισμό, βοηθώντας έτσι στην πρόληψη της καταστροφής των κυττάρων.

 

Έρευνες που έχουν ολοκληρωθεί συνιστούν ότι πίνοντας τέσσερα φλιτζάνια τσάι την ημέρα, προσφέρουμε στον οργανισμό μας σημαντικά οφέλη για την υγεία.

Το κάθε είδος τσαγιού έχει τη δική του ιστορία και χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερες ευεργετικές ιδιότητες.

Το τσάι μπορείτε να το απολαύσετε ζεστό ή κρύο, κάθε εποχή του χρόνου, κάθε μέρα. Οι ποικιλίες του και οι συνδυασμοί που μπορείτε να βρείτε είναι απεριόριστοι και για όλα τα γούστα.

Στο καφεκοπτείο ΜΠΟΥΦΙΔΗ θα βρείτε μία τεράστια ποικιλία ειδών τσαγιού. Το κατάστημα διαθέτει αποκλειστικά τα τσάγια της εταιρείας ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ, σε απίστευτη ποικιλία.

Θα βρείτε τσάι :

ΔΙΑΙΤΗΣ

ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΣ

ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΛΥΠΟΔΙΑΛΥΤΙΚΟ

ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

ΣΑΜΟΥΡΑΙ

ΜΕΙΓΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

Διατίθεται μία γκάμα 30 διαφορετικών ειδών τσαγιού, ενώ μπορεί να γίνει παραγγελία οποιουδήποτε τσαγιού επιθυμείτε και δεν μπορείτε να βρείτε στην γκάμα προϊόντων που ήδη υπάρχει στο κατάστημα.

Μην το σκέφτεστε… το τσάι είναι ο πολυτιμότερος σύμμαχος της υγείας και την ομορφιάς!

 

ΜΠΟΥΦΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ
Σολωμού 39, Σέρρες
τηλ. 23210 22205

 

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Ευ Ζην