Connect
To Top

ΤΥΡΟΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΠΡΟΖΥΜΙ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

Πανεύκολη συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους από την Chef cookery professional NVQ κ. Ελένη Γκολοβόδα και το βιβλίο της “Τα περί Μαγειρικής από την Ελένη”

Υλικά για 30 κομμάτια

1/2 κούπα προζύμι

1 ποτήρι χλιαρό νερό

1 πρέζα αλάτι

1/2 ποτήρι κρασιού λάδι

1 κ.σ. ζάχαρη

αλεύρι όσο χρειάζεται να γίνει ένας πηχτός χυλός

250 γρ. φέτα

1 ποτήρι λάδι

Εκτέλεση

Τον αφήνουμε να ξεκουραστεί 1 ώρα. Βάζουμε ξανά 1/2 κούπα νερό και ζυμώνουμε προσθέτοντας λίγο αλεύρι  και τη φέτα τριμμένη. Ζεσταίνουμε το λάδι, κατά προτίμηση παρθένο ελαιόλαδο και ρίχνοντας το μείγμα με μεγάλη κουτάλα φτιάχνουμε ακανόνιστα πιτάκια. Γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές. Τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Μυστικό

Αν θέλουμε τα πιτάκια μας να είναι πιο υγιεινά, μπορούμε να τα φτιάξουμε με αλεύρι ολικής αλέσεως.

 

Η κ. Ελένη Γκολοβόδα είναι πτυχιούχος του
University of Plymouth  (Chef cookery professional NVQ)

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Γεύσεις