Connect
To Top

ΡΟΛΟ ΚΙΜΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ

Πεντανόστιμο φαγητό από την Chef cookery professional NVQ κ. Ελένη Γκολοβόδα και το βιβλίο της “Τα περί Μαγειρικής από την Ελένη”

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

1 κρεμμύδι ξερό

3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί

1 αβγό

αλάτι,πιπέρι,ρίγανη

1 φλιτζάνι λάδι

1 κ.γ. κέτσαπ

1 κ.γ. μουστάρδα

3-4 μεγάλες πατάτες

100 γρ. φέτα

100 γρ. τυρί κρέμα

100 γρ. κασέρι

1 κ.σ. σκόνη λαχανικών

λίγους κόκκους χρωματιστό πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζυμώνουμε τον κιμά με το ψωμί, το κρεμμύδι, το αβγό, τα μπαχαρικά,την κέτσαπ, τη μουστάρδα και 3 κουταλιές λάδι. Σε ένα μπολ τρίβουμε όλα τα τυριά και προσθέτουμε λίγο πιπέρι και ρίγανη. Απλώνουμε το μείγμα του κιμά σε μια λαδόκολα και βάζουμε στο κέντρο κατά μήκος τα τυριά. Με τη βοήθεια της λαδόκολας, σχηματίζουμε ένα ρολό και το τοποθετούμε στο ταψί. Προσθέτουμε τις πατάτες, ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι, αλάτι, πιπέρι, τη σκόνη λαχανικών και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ψηθεί καλά το φαγητό.

ΜΥΣΤΙΚΟ

Ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά το φαγητό χωρίς νερό, για να κάνουν κρούστα οι πατάτες και το ρολό και ύστερα προσθέτουμε νερό για να μαλακώσουν.

 

Η κ. Ελένη Γκολοβόδα είναι πτυχιούχος του
University of Plymouth  (Chef cookery professional NVQ)

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Γεύσεις