Connect
To Top

ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΟΓΚΡΑΝΤΕΝ

Εξαιρετικό φαγητό από την Chef cookery professional NVQ κ. Ελένη Γκολοβόδα και το βιβλίο της “Τα περί Μαγειρικής από την Ελένη”

ΥΛΙΚΑ

1/4 του κιλού πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες

1/2 κιλό κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φέτες

1/2 κιλό καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες

1/2 κιλό πατάτες

1 μελιτζάνα κομμένη σε μικρούς κύβους

200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

200 γρ. έμενταλ τριμμένο

2 ποτήρια γάλα

5 αυγά

λίγο ελαιόλαδο

2 φύλλα κρούστας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά βράζουμε ελάχιστα τις πατάτες μας και τις κόβουμε σε ροδέλες.

Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα τοποθετούμε με ελάχιστο ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα να μαραθούν για λίγα λεπτά.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα τυριά,το γάλα, και τα αυγά και δημιουργούμε ένα είδος κρέμας.

Ακολούθως, παίρνουμε ένα πυρέξ, το λαδώνουμε ελαφρώς και τοποθετούμε τα φύλλα κρούστας. Πάνω σε αυτά τοποθετούμε μία στρώση πατάτες και λαχανικά. Περιχύνουμε με λίγη κρέμα. Στη συνέχεια τοποθετούμε άλλη μία στρώση πατάτες και υπόλοιπα λαχανικά και περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα.

Πασπαλίζουμε με μπόλικο τριμμένο κεφαλοτύρι και έμενταλ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά με 1 ώρα.

ΜΥΣΤΙΚΟ

Μπορούμε να κόψουμε τις πατάτες σε ροδέλες και να τις προτηγανίσουμε ελαφρώς. Επίσης μπορούμε να φτιάξουμε ένα σπιτικό φύλλο ψιλό αντί για το έτοιμο φύλλο κρούστας.Το φαγητό θα γίνει εγγυημένα ακόμη πιο νόστιμο.

 

Η κ. Ελένη Γκολοβόδα είναι πτυχιούχος του
University of Plymouth  (Chef cookery professional NVQ)

 

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Γεύσεις