Connect
To Top

ΣΟΥΦΛΕΔΑΚΙΑ ΑΛΜΥΡΑ(ΟΡΕΚΤΙΚΟ)

Πεντανόμιστο ορεκτικό από την Chef cookery professional NVQ κ. Ελένη Γκολοβόδα και το βιβλίο της “Τα περί Μαγειρικής από την Ελένη”

Υλικά (για 24 κομμάτια)

*1 κούπα ελαιόλαδο

*1 κούπα γάλα

*4 αυγά

*1 μπέικεν-πάουντερ

*1 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο

*1 κούπα φέτα

*1 κούπα ζαμπόν ψιλοκομμένο

*250 γρ.αλέυρι για όλες τις χρήσεις

*λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το λάδι και στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά,αφήνοντας τελευταίο το αλέυρι με το μπέικεν-πάουντερ.Βουτυρώνουμε μια φόρμα με υποδοχές(για ατομικά κεκάκια)και βάζουμε σε καθε υποδοχή από δύο κουταλιές της σούπας από το μείγμα.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών ώσπου να ροδίσουν,περίπου 1/2 ώρα.

ΜΥΣΤΙΚΟ

Μπορούμε να κάνουμε πιο πικάντικα τα σουφλεδάκια μας εάν προσθέσουμε κόκκινη πιπέρια ή ακόμα καλαμπόκι ή αγγουράκια τουρσί.

Η κ. Ελένη Γκολοβόδα είναι πτυχιούχος του
University of Plymouth  (Chef cookery professional NVQ)

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Γεύσεις