Connect
To Top

ΜΠΡΑΟΥΝΙΣ

Εύκολο και λαχταριστό γλυκό από την Chef cookery professional NVQ κ. Ελένη Γκολοβόδα και το βιβλίο της “Τα περί Μαγειρικής από την Ελένη”.

Υλικά(για 4 άτομα)

*120 γρ. μαργαρίνη

*150 γρ. κουβερτούρα

*300 γρ. ζάχαρη

*3 αυγά

*2 βανίλιες

*200 γρ. αλεύρι

*1/4 κ.γ αλάτι

*1 κ.γ μπέικιν-πάουντερ

Εκτέλεση

Σε μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, τη βανίλια και το αλάτι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και το μπέικιν-πάουντερ. Στρώνουμε το μείγμα σε μακρόστενο, βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 25 λεπτά. Βγάζουμε αμέσως από το φούρνο.

ΜΥΣΤΙΚΟ

Σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.

 

Η κ. Ελένη Γκολοβόδα είναι πτυχιούχος του
University of Plymouth  (Chef cookery professional NVQ)

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Γεύσεις