Connect
To Top

ΤΟΥΡΤΑ ΜΩΣΑΪΚΟ

Εκπληκτική τούρτα από την Chef cookery professional NVQ κ. Ελένη Γκολοβόδα και το βιβλίο της “Τα περί Μαγειρικής από την Ελένη”.

Για το παντεσπάνι

*1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

*4 αυγά

*1 κούπα ζάχαρη

*4 κουταλιές νερό

*2 βανίλιες

Για το σιρόπι:

*1 κούπα ζάχαρη

*1 1/4 κούπας νερό

Για τη γέμιση:

*1 1/4 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ

*125 γρ. βούτυρο λιωμένο

*1 κούπα ζάχαρη άχνη

*2 1/2 κουταλιές κακάο

*1/2 κούπα αμύγδαλα χοντροκομμένα

*200 γρ. γάλα εβαπορέ

*3 κουταλιές γλυκό κεράσι

Για τη σαντιγί

*1 φακελάκι σκόνη σαντιγί

*200 γρ. γάλα φρέσκο

Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι:

Χτυπάμε τα 4 ασπράδια στο μίξερ μέχρι να ασπρίσουν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τους κρόκους και τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε ώστε να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο ταψάκια διαμέτρου 26-28 εκατοστών όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο. Αφήνουμε τα δύο παντεσπάνια να κρυώσουνε και βράζουμε το νερό με την ζάχαρη για το σιρόπι για 10 λεπτά.

Για τη σαντιγί: Χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτά τη σκόνη σαντιγί με το γάλα και μετά την τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Για την γέμιση: Σπάζουμε τα μπισκότα σε μικρά κομματάκια .Στη συνέχεια ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο με το γλυκό κεράσι στο μπλέντερ και το αλέθουμε σε κρέμα. Έπειτα τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από τα μπισκότα σε ένα σκεύος και τα χτυπάμε για 2-3 λεπτά. Τέλος μέσα στο μείγμα ανακατεύουμε τα μπισκότα. Για να ολοκληρώσουμε την τούρτα τοποθετούμε το ένα παντεσπάνι σε μια στρογγυλή πιατέλα, το βρέχουμε με το σιρόπι, στρώνουμε επάνω την μισή γέμιση, μετά τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι, βρέχουμε με το υπόλοιπο σιρόπι,στρώνουμε την υπόλοιπη γέμιση ,καλύπτουμε με την σαντιγί και στολίζουμε το γλυκό με χρωματιστή τρούφα, με κερασάκια η φιλέ αμυγδάλου.

ΜΥΣΤΙΚΟ

Μόλις βγάλουμε τα ψημένα παντεσπάνια από τον φούρνο πρέπει να τα τοποθετήσουμε πάνω σε καθαρή πετσέτα και να αφαιρέσουμε τη λαδόκολλα όσο είναι ζεστά ώστε να μην σπάσουνε. Επίσης όταν βράζουμε το σιρόπι μπορούμε να προσθέσουμε φλούδα από μισό πορτοκάλι για να δώσει ωραίο άρωμα στην τούρτα μας.

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Γεύσεις