Connect
To Top

ΦΡΕΣΚΙΑ ΔΡΟΣΕΡΗ ΚΙ ΕΛΑΦΡΙΑ ΑΠΟΛΑΥΣΗ

Γλυκιά συνταγή από την Chef cookery professional NVQ κ. Ελένη Γκολοβόδα και το βιβλίο της “Τα περί Μαγειρικής από την Ελένη”.

Υλικά(για 10 άτομα)

*2 κούπες φρέσκο γάλα 2%

*2 συσκευασίες (σακουλάκια)σκόνη σαντιγί

*1 συσκευασία κομπόστα ροδάκινου

*2 συσκευασίες (σακουλάκια)ζελέ φράουλα σε σκόνη

Για τη βάση του γλυκού:

*4 αυγά

*100 γρ. ζάχαρη

*120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

*2 βανίλιες

Εκτέλεση

Ξεκινάμε το γλυκό μας φτιάχνοντας πρώτα το ζελέ φράουλας. Βάζουμε σένα κατσαρολάκι 2 ποτήρια νερό και μόλις βράσουν διαλύουμε μέσα τα δύο φακελάκια ζελέ. Προσθέτουμε 2 ποτήρια κρύο νερό, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το ζελέ σε ένα ταψάκι ίσης διάστασης με αυτό που θα κάνουμε στην συνέχεια το γλυκό μας. Βάζουμε το ζελέ στο ψυγείο να κρυώσει. Έπειτα χτυπάμε στο μίξερ τα 4 αυγά (πρώτα τ’ ασπράδια να ασπρίσουν και στη συνέχεια τους κρόκους )τα 100 γρ. ζάχαρης, το αλεύρι και τις βανίλιες. Δε χτυπάμε το μείγμα πολύ ώρα .Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ρηχό ταψί κουζίνας όπου πρώτα έχουμε στρώσει λαδόκολλα μαγειρικής και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 20 λεπτά. Μόλις ψηθεί βγάζουμε από τον φούρνο, τοποθετούμε την βάση σε μια πετσέτα και αφαιρούμε την λαδόκολλα όσο είναι ακόμα ζεστό. Αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε τα δύο σακουλάκια σαντιγί με τα δύο ποτήρια γάλα και μόλις είναι έτοιμη την τοποθετούμε σκεπασμένη σε μια μεμβράνη στο ψυγείο να κρυώσει. Στη συνέχεια τοποθετούμε τη βάση του γλυκού στο σκεύος που θα στρώσουμε το γλυκό. Στραγγίζουμε το σιρόπι από την κομπόστα και με αυτό ποτίζουμε την βάση(θα το τραβήξει όλο).Κόβουμε τα κομμάτια ροδάκινου σε μικρά κομματάκια. Μόλις η βάση απορροφήσει το σιρόπι στρώνουμε πάνω της με μια σπάτουλα τη σαντιγί και πάνω στη σαντιγί βάζουμε τα κομμάτια ροδάκινου. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να πήξει το ζελέ. Τέλος παίρνουμε με μια σπάτουλα το ζελέ λίγο λίγο και το στρώνουμε πάνω από τα κομμάτια ροδάκινου έτσι ώστε να τα καλύψει όλα.

ΜΥΣΤΙΚΟ

Μπορούμε να κρατήσουμε λίγη σαντιγί και να διακοσμήσουμε το γλυκό μας στο πλάι ή στην οροφή του. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει. Συνήθως είναι απολαυστικότερο την επόμενη μέρα.

 

Η κ. Ελένη Γκολοβόδα είναι πτυχιούχος του
University of Plymouth  (Chef cookery professional NVQ)

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Γεύσεις