Connect
To Top

ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΣΤΡΟΓΓΓΥΛΑ(ΟΡΕΚΤΙΚΟ)

Ξεχωριστή συνταγή από την Chef cookery professional NVQ κ. Ελένη Γκολοβόδα και το βιβλίο της “Τα περί Μαγειρικής από την Ελένη”.

Υλικά (για 5 άτομα)

*1 κονσέρβα 420 γρ. σαλιγκάρια ή 1 κιλό με κέλυφος

*500 γρ. κρεμμυδάκι κοκκάρι φρέσκο ή κατεψυγμένο

*1 ποτήρι λάδι παρθένο

*1 ποτήρι ντομάτα + 2 κ.σ. κέτσαπ

*3 φύλλα δάφνης +10 κόκκους μπαχάρι

*1 κούπα αλεύρι + 1 κ.σ. κόκκινο γλυκό πιπέρι

*αλάτι και πιπέρι μαύρο

Εκτέλεση

Αν θα χρησιμοποιήσουμε φρέσκα σαλιγκάρια ,θα πρέπει να τα αφήσουμε να σταθούν σε μια κατσαρόλα με δύο κούπες αλεύρι, ώστε να βγάλουν όλα τα υπολείμματα τροφών που έχουν μέσα τα χορταράκια .Στη συνέχεια ακολουθούμε την εξής διαδικασία που ισχύει και για τις δύο περιπτώσεις. Αλευρώνουμε τα σαλιγκάρια και τα σοτάρουμε με τα κρεμμυδάκια ,τα οποία έχουμε βράσει 15 λεπτά μόνα τους. Προσθέτουμε τη ντομάτα ,τα μυρωδικά και αφήνουμε το φαγάκι να βράσει μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια ,σχεδόν 1/2 ώρα .Αφήνουμε λίγο ζουμάκι, δεν θέλουμε πολύ υγρασία στο φαγητό. Σερβίρουμε με άσπρο ρύζι.

ΜΥΣΤΙΚΟ

Όταν τα σαλιγκάρια είναι στην κατσαρόλα με το αλεύρι και περιμένουμε να καθαρίσουν, σκεπάζουμε το σκεύος με κάτι βαρύ γιατί θ’ ανοίξει η κατσαρόλα και θα βρούμε τα σαλιγκάρια έξω.

 

Η κ. Ελένη Γκολοβόδα είναι πτυχιούχος του
University of Plymouth  (Chef cookery professional NVQ)

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Γεύσεις