Connect
To Top

ΜΠΕΖΕΔΕΣ

Εύκολη συνταγή για μπεζέδες από την Chef cookery professional NVQ κ. Ελένη Γκολοβόδα και το βιβλίο της “Τα περί Μαγειρικής από την Ελένη”

Υλικά(για 25 κομμάτια)

*4 ασπράδια αυγού

*250 γρ. ζάχαρη

*1 βανίλια

*χυμός λεμόνι

*50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη

Εκτέλεση

Σε μπεν μαρι ανακατεύουμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Μεταφέρουμε το μείγμα στο μίξερ, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 25 περίπου λεπτά μέχρι να σφίξει εντελώς. Αδειάζουμε το μείγμα σε σακούλα του κορνέ και σχηματίζουμε ροζέτες πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 130 βαθμούς για45 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και γαρνίρουμε με τη λιωμένη σοκολάτα.

 

Η κ. Ελένη Γκολοβόδα είναι πτυχιούχος του
University of Plymouth  (Chef cookery professional NVQ)

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Γεύσεις