Connect
To Top

ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ

Υπέροχα, λαχταριστά, εύκολα σοκολατάκια από την Chef cookery professional NVQ κ. Ελένη Γκολοβόδα και το βιβλίο της “Τα περί Μαγειρικής από την Ελένη”

Υλικά (για 40 κομμάτια)

*250 γρ. κουβερτούρα

*125 γρ. φρέσκο βούτυρο

*2 κρόκοι

*1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη

*1 φλιτζάνι καρύδια

*1 βανίλια

*κακάο

*τρούφα

*τριμμένο φιλέ αμυγδάλου για το στόλισμα

Εκτέλεση

Σ ε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο σε σιγανή φωτιά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά με τη σειρά και ανακατεύουμε καλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα μέχρι να σφίξει. Αν θέλουμε το βάζουμε στο ψυγείο για να γίνει πιο γρήγορα. Στη συνέχεια πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και τα βουτάμε στη τρούφα, το κακάο το τριμμένο αμύγδαλο ή ότι άλλο υλικό θέλουμε(ινδοκάρυδο, καρύδι, χρωματιστή τρούφα κλπ.)

 

Η κ. Ελένη Γκολοβόδα είναι πτυχιούχος του
University of Plymouth  (Chef cookery professional NVQ)

 

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Γεύσεις