Connect
To Top

ΜΑΤΙΝΑ ΣΩΤΗΡΙΟΥ Η ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΟΥ BADMINTON

Η Ματίνα Σωτηρίου, η Σερραία πρωταθλήτρια του μπάντμιντον μιλά στο blife.gr για τις επιτυχίες της, τις δυσκολίες του πρωταθλητισμού και τους στόχους της!

Είναι ένα δεκαπεντάχρονο κορίτσι που κάνει περήφανους τους Σερραίους σε ένα ιδιαίτερο άθλημα. Το μπάντμιντον ή αντιπτέριση, είναι ένα άθλημα όχι τόσο ευρέως γνωστό, αλλά με πολλές επιτυχίες από Σερραίους αθλητές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι Σέρρες και ιδιαιτέρως το Σιδηρόκαστρο θεωρούνται από τους πρωτοπόρους του αθλήματος. Η Ματίνα Σωτηρίου θεωρείται ένα από τα μεγάλα ταλέντα όχι μόνο των Σερρών αλλά της Ελλάδας. Στα δεκαπέντε της έχει ήδη πολλές επιτυχίες στην κατηγορία της και κυρίως μεγάλους στόχους για το μέλλον. Σε μία περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για τη χώρα μας, όπου πλέον ο αθλητισμός δεν τυγχάνει της στήριξης που θα έπρεπε, αγωνίζεται μαζί με την οικογένειά της και τους προπονητές της για ακόμη περισσότερες επιτυχίες, γιαυτό που όπως φαίνεται, αγαπά πάρα πολύ. Είναι ένα κορίτσι στην εφηβεία, ευγενικό, χαμηλών τόνων εκτός αγωνιστικού χώρου, με ένα τεράστιο χαμόγελο και τη φρεσκάδα των χρόνων της, με μεγάλη ψυχή και πολλές δυνάμεις. Η Ματίνα Σωτηρίου, εν μέσω προετοιμασίας, σχολείου και όσων άλλων δραστηριοτήτων προλαβαίνει να εντάξει στο πρόγραμμά της μίλησε στο blife.gr για τη ζωή της και τους στόχους της.

Από πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με το άθλημα;

Tο badminton το ξεκίνησα από την Τετάρτη Δημοτικού σε ηλικία 10 ετών.

Ποιος σε έφερε σε επαφή με αυτό;

H μητέρα μου με έφερε σε επαφή με το άθλημα  πηγαίνοντας με να δω πρώτα τις προπονήσεις και στη συνέχεια να συμμετάσχω κι εγώ.

 

Μέχρι και αυτή τη στιγμή έχεις πολλές και μεγάλες επιτυχίες. Μπορείς να μας αναφέρεις τις σημαντικότερες;

Οι μεγαλύτερες επιτυχίες που έχω κάνει μέχρι τώρα είναι οι πρώτες θέσεις φυσικά που έχω κατακτήσει  στην δική μου κατηγορία αλλά και σε μια κατηγορία μεγαλύτερη εδώ και 2 χρόνια σε πανελλήνια πρωταθλήματα, αλλά και στο εξωτερικό με την 3η θέση που κατέκτησα στο βαλκανικό στη κατηγορία των U15 δηλαδή στην κατηγορία μου.

Τι σου αρέσει στο συγκεκριμένο άθλημα;

Το συγκεκριμένο άθλημα το διάλεξα γιατί μου άρεσε από την πρώτη στιγμή η τεχνική και ο δυναμισμός που χρειάζεται να έχεις καθώς  και το πάθος,  το οποίο το έβλεπα σε μεγαλύτερους παίκτες, πράγμα  το οποίο με  παρακίνησε στο να φτάσω κι εγώ κάποια στιγμή στη θέση τους

Έχεις αντιμετωπίσει ή αντιμετωπίζεις κάποιες δυσκολίες; Υπάρχει κάτι που θα ήθελες να είναι ή να λειτουργεί διαφορετικά;

Έχω αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες όπως είναι οι εξαντλητικές προπονήσεις, η συμμετοχή σε πολλά τουρνουά εντός και εκτός Ελλάδας και δυστυχώς οι τραυματισμοί μου. Έχω υποστεί έναν τώρα πρόσφατα που με έχει πάει λίγο πίσω αγωνιστικά αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα τα παρατήσω γιατί ένας σωστός αθλητής προσπαθεί μέχρι το τέλος ώστε να επιτύχει τους στόχους του. Όσον αφορά αν υπάρχει κάτι που θα ήθελα να είναι διαφορετικά, φυσικά και υπάρχει και είναι το πρόβλημα του γυμναστηρίου (αναγκάζομαι και τρέχω σε τρία γυμναστήρια και δεν είναι όλα κατάλληλα για το άθλημά μου) και φυσικά το  οικονομικό θέμα, διότι χωρίς την βοήθεια των γονιών μου δεν θα είχα φτάσει στο σημείο που είμαι τώρα και είμαι πολύ ευγνώμων γι’  αυτό, αλλά θα  μπορούσα να είμαι ακόμα ψηλότερα αν είχα και άλλη  βοήθεια από άλλους παράγοντες, γιατί βλέπω τις άλλες χώρες που είναι πολύ πιο μπροστά από την Ελλάδα σε θέμα οργάνωσης και στήριξης των αθλητών και αυτό με στενοχωρεί σε έναν βαθμό.

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να κάνεις πρωταθλητισμό και συγχρόνως να είσαι μαθήτρια μαζί με όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητες (γλώσσες κ.λ.π.);

Όπως έχω ήδη πει ο πρωταθλητισμός έχει πολλές δυσκολίες και για να φτάσεις στο σημείο να κάνεις πρωταθλητισμό πρέπει να έχεις ψυχή, υπομονή και δύναμη σε ότι κάνεις και ποτέ να μην τα παρατάς σε ότι και αν σταθεί εμπόδιο μπροστά σου .Επίσης με ένα καλό πρόγραμμα όλα μπορείς να τα προλάβεις και φυσικά για όλα αυτά πρέπει να υπάρχει θέληση, αλλιώς δεν μπορείς να προχωρήσεις μπροστά και στα μαθήματα και σε όλες τις δραστηριότητες που είμαι υποχρεωμένη ως παιδί να κάνω.

Υπάρχουν σίγουρα άνθρωποι που σε βοηθούν στην προσπάθειά σου. Ποιοι είναι αυτοί;

Οι άνθρωποι που με βοηθούν πιο πολύ από όλους είναι φυσικά οι γονείς μου οι οποίοι είναι οι λεγόμενοι χορηγοί και χωρίς την βοήθεια τους τώρα θα έκανα απλά αθλητισμό και όχι πρωταθλητισμό γιατί με στηρίζουν τόσο οικονομικά όσο και ψυχικά.

 

Ποιοι είναι οι στόχοι σου Ματίνα;

Οι σημαντικότεροι στόχοι μου είναι να κατακτήσω μια καλή θέση στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξήχθη στη Πράγα το Νοέμβριο του 2017 αλλά για να πάω εκεί πρέπει πρώτα  να πάω σε βαθμολογούμενα τουρνουά με συμμετοχή πολλών χωρών ώστε  να πάρω μια καλή βαθμολογία και να είμαι ψηλά στην κατάταξη για το Πανευρωπαϊκό.

Καλή επιτυχία , Ματίνα!

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Συνεντεύξεις