Connect
To Top

ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ ΝΗΣΤΗΣΙΜΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

Νηστίσιμη γλυκιά συνταγή από την Chef cookery professional NVQ κ. Ελένη Γκολοβόδα και το βιβλίο της “Τα περί Μαγειρικής από την Ελένη”.

Υλικά(για 24 κομμάτια)

Για τη γέμιση

*5 μήλα τριμμένα

*1/2 ποτήρι ζάχαρη

*100 γρ. σταφίδες

*100 γρ. καρύδια

*χυμός από 1 πορτοκάλι

*ξύσμα από 1 πορτοκάλι

*1 βανίλια

Για τη ζύμη

*1 κούπα σπορέλαιο

*1/2 κούπα ρετσίνα

*3 κ.σ ζάχαρη

*850 γρ. αλεύρι ΑΠ (σφιχτή ζύμη)

Εκτέλεση

Αφού κάνουμε τη ζύμη ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί, πλάθουμε μπαλάκια και τα στρώνουμε σε ατομικά φορμάκια. Βάζουμε από μία γεμάτη κουταλιά από το μείγμα και τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 45 λεπτά.

ΜΥΣΤΙΚΟ

Ξεφορμάρουμε όταν είναι χλιαρά για να μην μας σπάσουν.

 

Η κ. Ελένη Γκολοβόδα είναι πτυχιούχος του
University of Plymouth  (Chef cookery professional NVQ)

 

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Γεύσεις