Connect
To Top

“ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ” ΑΠΟ ΤΟ ΕΒΕΣ ΚΑΙ ΤΗ Β/ΘΜΙΑ

Για 3η χρονιά διοργανώνεται ο μαθητικός διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας “Μαθητών Επιχειρείν” από το ΕΒΕΣ και τη Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης Σερρών. 

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών (δια μέσου των Υπευθύνων ΣΕΠ του ΚΕ.ΣΥ.Π. Σερρών) διοργανώνει Τοπικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας για το σχολικό έτος 2016-2017 με τίτλο «Μαθητών Επιχειρείν», σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Σερρών και τη Διεύθυνση Στήριξη Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού – Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας). (ΥΠ.Π.Ε.Θ. Φ15/194951/Δ2/16-11-2016 «Έγκριση διοργάνωσης μαθητικού διαγωνισμού με τίτλο: “Μαθητών Επιχειρείν”»)

Στο Διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν ομάδες μαθητών – μαθητριών (τουλάχιστον 2 μαθητές σε κάθε ομάδα) των Δημοτικών, Γυμνασίων, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Βασικός σκοπός του διαγωνισμού είναι η εξοικείωση με την έννοια της επιχειρηματικότητας και την επιχειρηματική κουλτούρα. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι μαθητές να προσεγγίσουν την έννοια της επιχειρηματικότητας, διερευνώντας τις δυσκολίες και τις προκλήσεις του σύγχρονου επιχειρηματία και ταυτόχρονα να συνειδητοποιήσουν τη συμβολή της επιχειρηματικότητας στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.

Η συμμετοχή στο Μαθητικό Διαγωνισμό κατοχυρώνεται με τη δημιουργία εργασίας (σε μορφή κειμένου, βίντεο, παρουσίασης, ιστοσελίδας ή οποιασδήποτε άλλης πρωτότυπης μορφής) η οποία θα σχετίζεται με το σχεδιασμό και την ανάπτυξη μιας εικονικής επιχείρησης.

Οι εργασίες των μαθητικών ομάδων θα αξιολογηθούν από επιτροπή η οποία θα αποτελείται από εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Σερρών, της Διεύθυνσης Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού – Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας) και των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών.

Κατά την αξιολόγηση των εργασιών θα ληφθούν υπόψη το παραδοτέο υλικό και τα γενικότερα χαρακτηριστικά τους όπως είναι: η καινοτομία στην ιδέα, η ανταγωνιστικότητα, η πρωτοτυπία, η αξιοποίηση των τοπικών πόρων, η κοινωνική ευθύνη.

Η παρουσίαση των εργασιών θα πραγματοποιηθεί σε ειδική ημερήσια εκδήλωση «Φεστιβάλ Μαθητικής Επιχειρηματικής Δημιουργίας» η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Σερρών τον Απρίλιο του τρέχοντος σχολικού έτους. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα δοθεί η δυνατότητα παρουσίασης των εργασιών με τη συμμετοχή των μαθητικών ομάδων σε μαθητική εμπορική έκθεση.

Η επιτροπή κρίσης των εργασιών μετά την αξιολόγηση, θα προκρίνει τις μαθητικές εργασίες οι οποίες και θα βραβευτούν σε ειδική Ημερίδα Επιχειρηματικότητας με βραβεία για τα οποία θα μεριμνήσει το Επιμελητήριο Σερρών μετά από πρόσκληση προς όλα τα μέλη του. Στους υπόλοιπους συμμετέχοντες θα δοθούν ειδικοί έπαινοι συμμετοχής και αναμνηστικά δώρα.

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται, μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της δράσης http://mathitonepixeirein.blogspot.gr/ και να απευθύνονται στο ΚΕ.ΣΥ.Π. Σερρών για περαιτέρω οδηγίες και υποστηρικτικό υλικό, ώστε να διευκολυνθούν στο συντονισμό και την καθοδήγηση των μαθητικών ομάδων.

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : City Life

 • ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥΣ ΓΑΛΑΞΙΕΣ…

  Οι επιστήμονες έμειναν έκπληκτοι μόλις αντίκρισαν μια σειρά καλά «κρυμμένων» γαλαξιών, οι οποίοι θα αλλάξουν την αντίληψή μας για το πώς...

  Beautiful Life23 Αυγούστου 2019
 • ΚΤΕΛ: ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΑΥΛΙΔΙ

  Το ΚΤΕΛ Σερρών οργανώνει μετάβαση στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων για την παράσταση ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΑΥΛΙΔΙ.

  Beautiful Life18 Αυγούστου 2019
 • NEW YORK CAFE… ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ

  Κάθε μέρα στην πόλη γίνεται καλύτερη στο NEW YORK CAFE!!!

  Beautiful Life17 Αυγούστου 2019
 • ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

  Δείτε τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Σερρών για την παραλία Οφρυνίου (Τούζλα).

  Beautiful Life9 Αυγούστου 2019
 • ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΕ ΚΑΦΕ ΣΤΟ NEW YORK CAFE

  Η καλή ημέρα από τον πρωινό καφέ εξαρτάται… NEW YORK CAFE για τον καλύτερο καφέ της πόλης, στο πιο αγαπημένο σημείο...

  Beautiful Life8 Αυγούστου 2019
 • Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ

  Κατά τη διήγηση των Ευαγγελιστών, ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός πήρε από τους μαθητές τον Πέτρο (βλέπε 29 Ιουνίου), τον Ιωάννη (βλέπε 26...

  Beautiful Life6 Αυγούστου 2019
 • ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ

  Την περασμένη Δευτέρα δημοσιεύτηκε η νέα εγκύκλιος για την εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, η οποία και εστάλη προς όλες τις Περιφέρειες...

  Beautiful Life3 Αυγούστου 2019
 • ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

  Δείτε τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Σερρών για την παραλία Οφρυνίου (Τούζλα).

  Beautiful Life3 Αυγούστου 2019
 • ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ

  Κάθε χρόνο από τη 1η έως τις 7 Αυγούστου γιορτάζεται η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, με βασικό στόχο την ενθάρρυνση και...

  Beautiful Life3 Αυγούστου 2019