Connect
To Top

ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕΘΥΣΜΕΝΕΣ

Μία ακόμη εκπληκτική συνταγή από την Chef cookery professional NVQ κ. Ελένη Γκολοβόδα και το βιβλίο της “Τα περί Μαγειρικής από την Ελένη”.

 

Υλικά(για 6-8 άτομα)

*1 κιλό γαρίδες μεγάλες

*1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

*2 σκελίδες σκόρδο

*αλάτι, πιπέρι

*σκόνη ή κύβο λαχανικών

*1 λεμόνι

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε πολύ καλά τις γαρίδες, βγάζοντας με μια οδοντογλυφίδα το εντεράκι και πλένουμε τις ακαθαρσίες από το κεφάλι .Σε ένα βαθύ τηγάνι, βάζουμε το λάδι και το σκόρδο. Μόλις ζεσταθεί και αρωματιστεί το λάδι από το σκόρδο το αφαιρούμε και προσθέτουμε τις γαρίδες. Τις ανακατεύουμε καλά μέχρι να αλλάξει το χρώμα τους και γίνει ωραίο πορτοκαλί. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και σβήνουμε με το κρασί. Σκεπάζουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 10 λεπτά. Προσέχουμε να μην τραβήξουν όλα τα υγρά. Σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού και τον μαϊντανό. Σερβίρουμε ζεστές.

ΜΥΣΤΙΚΟ

Το φαγητό μας θα είναι πολύ πιο γευστικό αν οι γαρίδες είναι φρέσκες.

 

Η κ. Ελένη Γκολοβόδα είναι πτυχιούχος του
University of Plymouth  (Chef cookery professional NVQ)

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Γεύσεις