Connect
To Top

ΣΟΛΟΜΟΣ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

Μία  συνταγή από την Chef cookery professional NVQ κ. Ελένη Γκολοβόδα και το βιβλίο της “Τα περί Μαγειρικής από την Ελένη”.

Υλικά(για 4 άτομα)

*4 φέτες σολομός

*4 φρέσκα κρεμμυδάκια

*1 κούπα μάραθο

*3 κ.σ. καρότα μικρά σε άλμη

*1 λεμόνι

*1 ποτήρι κρασιού άσπρο κρασί

*1 κούπα καλαμπόκι

*200 γρ. σπαράγγια

*200 γρ. πατάτες βρασμένες

*100 γρ. ντοματίνια

*λίγο λάδι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε το φαγητό μας πασπαλίζοντας με αλάτι και πιπέρι τα κομμάτια σολομού και στη συνέχεια αλευρώνοντας τα. Σε ένα τηγάνι τοποθετούμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί τοποθετούμε τα αλευρωμένα κομμάτια σολομού να κάνουν μια κρούστα και από τις δύο πλευρές. Προσθέτουμε τα φρέσκια κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα να σοταριστούν και σβήνουμε με λευκό κρασάκι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα τοποθετούμε τον σολομό και από πάνω στρώνουμε σταδιακά όλα τα υλικά. Ξεκινάμε με τα κρεμμυδάκια, το μάραθο, τα καροτάκια, το λεμόνι, το καλαμπόκι, τα σπαράγγια, τις ελαφρώς βρασμένες και κομμένες σε φέτες πατάτες και τα ντοματίνια. Κλείνουμε την λαδόκολλα δένοντας την στις άκρες με σπάγκο σαν καραμέλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά. Το φαγητό μας είναι έτοιμο να σερβιριστεί συνοδευόμενο με ένα ποτηράκι λευκό κρασί.

ΜΥΣΤΙΚΟ

Για να είναι περισσότερο γευστικό το φαγητό μας είναι καλύτερο ο σολομός να μαριναριστεί σε μία μαρινάδα με λάδι, κρασί λευκό, ξίδι άσπρο, μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και δάφνη.

 

Η κ. Ελένη Γκολοβόδα είναι πτυχιούχος του
University of Plymouth  (Chef cookery professional NVQ)

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Γεύσεις