Connect
To Top

ΝΗΣΤΗΣΙΜΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

Κουλουράκια πορτοκαλιού για γλυκιά νηστεία! Από την Chef cookery professional NVQ κ. Ελένη Γκολοβόδα.

 

Υλικά(για 40-45 κομμάτια)

*1 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

*1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική

*1 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκέλαιο

*2 βανίλιες

*650 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

*1 φλιτζάνι του καφέ λευκό λικέρ

*λίγη ζάχαρη και κανέλα ή λίγη μαύρη σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη αναμειγνύουμε το χυμό πορτοκάλι, τη ζάχαρη, το λάδι και τις βανίλιες και ανακατεύουμε ώστε να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη εύπλαστη ζύμη. Τοποθετούμε τη ζύμη σκεπασμένη με μία μεμβράνη στο ψυγείο για 30 λεπτά. Στο μεταξύ προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε σε ένα φύλλο πάχους 3-5 εκατοστών και αρχίζουμε να την κόβουμε με κουπάτ σε διάφορα σχήματα. Εναλλακτικά μπορούμε να πλάσουμε την ζύμη μικρά κουλουράκια σε ότι σχήμα επιθυμούμε. Στρώνουμε τα κουλουράκια σε ταψί όπου έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα μαγειρικής και τα αλείφουμε με ένα πινέλο που τα βουτάμε στο λικέρ. Τέλος πασπαλίζουμε τα κουλουράκια με ζάχαρη κρυσταλλική και λίγη κανέλα. Εάν δεν μας αρέσει η κανέλα μπορούμε να στολίσουμε τα κουλουράκια μας με τα κομμάτια της σοκολάτας ή με χρωματιστή τρούφα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Μόλις βγάλουμε τα κουλουράκια μας από τον φούρνο ,τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά και στην συνέχεια τα τοποθετούμε σε μία πιατέλα.

ΜΥΣΤΙΚΟ

Όταν κρυώσουν εντελώς τα διατηρούμε σε κλειστό δοχείο έτσι ώστε να διατηρούνται τραγάνα και νόστιμα.

 

Η κ. Ελένη Γκολοβόδα είναι πτυχιούχος του
University of Plymouth  (Chef cookery professional NVQ)

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Γεύσεις