Connect
To Top

ΟΛΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΠΑΝΩ ΣΟΥ!

Ανάδειξε τον λαμπερό εαυτό σου με την τεχνική του strobing και στρέψε όλα τα φώτα επάνω σου!

Με την τεχνική του strobing, στην κυριολεξία το πρόσωπό σου θα έχει γυαλάδες, σαν αυτές που σχηματίζονται με την αντανάκλαση του φωτός πάνω του!

Παρακάτω, θα βρεις περισσότερες λεπτομέρειες για τη νέα αυτή τεχνική.

Το strobing λοιπόν, έχει κάνει δυναμική εμφάνιση στο μακιγιάζ, αποτελώντας το νέο contouring. Πρόκειται για την μισή τεχνική αυτού, όπως αναφέρει ο makeup artist της Kim Kardashian, καθώς χρησιμοποιείται μόνο το highlighter. Είναι ένας καινοτόμος τρόπος για να δημιουργήσεις το απόλυτο δροσερό και shimmering αποτέλεσμα. Η τεχνική αυτή μπορεί τόσο να αντικαταστήσει το contouring, όσο και να συνδυαστεί με αυτό. Τα μυστικά για την επιτυχημένη εφαρμογή της είναι τα εξής:

  1. ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Τα εργαλεία που θα χρειαστείς είναι highlighter κυρίως σε κρεμώδη υφή ή σε μορφή πούδρας. Προαιρετικά για καλύτερο άπλωμα του προϊόντος εάν αυτό είναι κρεμώδες στικ, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα μαλακό σφουγγαράκι για blending. Διαφορετικά, ένα λεπτό πινέλο για την τοποθέτηση της λάμψης είναι αρκετό.

  1. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

Τα σημεία του προσώπου στα οποία επιθυμούμε να δώσουμε φως είναι φυσικά ψηλά στα ζυγωματικά, στην ράχη της μύτης, ανάμεσα στα φρύδια και ελαφρά στο μέτωπο, στην εσωτερική γωνία των ματιών και στο “V” των χειλιών. Συμπληρωματικά, μπορούμε να φωτίσουμε το κόκαλο των φρυδιών και το πιγούνι για να ολοκληρώσουμε το δροσερό μας look. Υπάρχουν και δύο hot σημεία εκτός του προσώπου, που μπορούμε να τοποθετήσουμε highlighter, εάν μας το επιτρέπει το ρούχο. Αυτά είναι οι ώμοι και η κλείδα, δύο άκρως θηλυκά σημεία που με τοποθέτηση λάμψης πάνω τους μπορούν να δώσουν μία σαγηνευτική εμφάνιση!

 

  1. ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Αρχικά ενυδατώνεις καλά το δέρμα σου και ακολουθείς όλα τα βήματα που χρειάζονται για την βάση σου. Στη συνέχεια, αναλόγως εάν το προϊόν είναι creamy, το τοποθετείς στα παραπάνω σημεία και με το σφουγγαράκι το απλώνεις ομοιόμορφα με απαλές κινήσεις. Εάν το highlighter είναι σε μορφή πούδρας τότε προσεκτικά το τοποθετείς με το ειδικό πινελάκι στα σημεία που προαναφέραμε. Εάν θέλεις να ενισχύσεις την λάμψη του στικ, μπορείς να τοποθετήσεις ελαφριά ποσότητα της πούδρας λάμψης πάνω του για έξτρα γυαλάδα.

Το όλο σύνολο συμπληρώνουν ελαφριές πινελιές καφέ-ροδακινί ρουζ, ειδικά εάν το contouring απουσιάζει τελείως από το μακιγιάζ μας. Τέλος, τοποθετούμε κραγιόν σε ουδέτερο χρώμα με ειδικό πινελάκι χειλιών ώστε να φιλτράρουμε την ποσότητά του. Και επειδή η διαφορά βρίσκεται κρυμμένη στις λεπτομέρειες, τοποθετούμε στη μέση του κάτω χείλους με το δάχτυλό μας λιγάκι από τις λάμψεις που χρησιμοποιήσαμε στο strobing για άκρως εντυπωσιακά χείλη.

 

Τι περιμένεις για να το δοκιμάσεις; Ειδικά τώρα που η αρχή της άνοιξης είναι γεγονός, όλες μας ψάχνουμε το πιο δροσερό και λαμπερό μακιγιάζ που θα ταιριάξει με τις ηλιόλουστες μέρες που έρχονται και θα μας φτιάξει την διάθεση!

 

Η Ερηνίκη Οικονόμου είναι
Φοιτήτρια στο Τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας
του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού και Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Μόδα - Ομορφιά