Connect
To Top

ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΠΛΑΚΙ

Εξαιρετική συνταγή, ιδανικό φαγητό, θρεπτικό και υγιεινό και για την περίοδο της νηστείας. Από την κ. Ελένη Γκολοβόδα!

 

Υλικά(για 5 άτομα)

*500 γρ. φασόλια χοντρά

*1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

*3 σκελίδες σκόρδο

*1/2 ματσάκι μαϊντανό

*3/4 φλιτζάνι λάδι

*αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κύβο η σκόνη λαχανικών

*3 ώριμες ντομάτες για τη σάλτσα ή έτοιμες τριμμένες

(αν χρησιμοποιήσουμε τη φρέσκια ντομάτα, θα βάλουμε και ένα πελτέ)

*2 καρότα σε ροδέλες

Εκτέλεση

Βάζουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ να φουσκώσουν στο νερό με λίγο αλάτι. Τα ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν αρκετά, χωρίς να λιώσουν. Σε ένα βαθύ τηγάνι, βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ελαφρώς. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να πάρουν μία βράση για 5 λεπτά περίπου. Απλώνουμε τα φασόλια σε ένα ταψί, αν έχουμε χωμάτινο, περιχύνουμε με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε και συμπληρώνουμε λίγο νερό και το ζουμί που έβρασαν τα φασόλια, τόσο, όσο ώστε να σκεπαστούν. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 3/4 της ώρας. Δοκιμάζουμε τα φασόλια να είναι μαλακά αλλά προσέχουμε να μην στεγνώσουν από τα υγρά τους.

ΜΥΣΤΙΚΟ

Μπορούμε να προσθέσουμε και κόκκινη πιπέρια αν μας αρέσει γιατί δίνει μια ιδιαίτερη γλύκα στο φαγητό.

Η κ. Ελένη Γκολοβόδα είναι πτυχιούχος του
University of Plymouth  (Chef cookery professional NVQ)

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Γεύσεις