Connect
To Top

ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΣΑΛΑΤΑ

Εξαιρετική γεύση , εξαιρετική συνταγή για την Κ.Δευτέρα και για όλη την περίοδο της νηστείας. Από την κ. Ελένη Γκολοβόδα

 

Υλικά(για 4 άτομα)

*1 κιλό χταπόδι

*1 κούπα ξύδι

*1/2 ματσάκι μαϊντανό

*2 κόκκινες πιπεριές

*1 κίτρινη πιπεριά

*αλάτι, πιπέρι

*λίγο ελαιόλαδο

*ξύδι βαλσάμικο

Εκτέλεση

Βράζουμε το χταπόδι μαζί με το ξύδι για 1/2 ώρα σε χύτρα και το αφήνουμε να κρυώσει μέσα στο ζουμί του. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα αναμειγνύουμε με το χταπόδι το οποίο έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε το λάδι και το ξύδι και σερβίρουμε.

ΜΥΣΤΙΚΟ

Αντί για ξύδι στο βράσιμο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κόκκινο κρασί.

 

Η κ. Ελένη Γκολοβόδα είναι πτυχιούχος του
University of Plymouth  (Chef cookery professional NVQ)

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Γεύσεις