Connect
To Top

ΣΚΑΛΤΣΟΥΝΙΑ ΑΦΡΑΤΑ ΝΗΣΤΗΣΙΜΑ

Υπέροχα αφράτα σκαλτσούνια για να γλυκάνουμε την περίοδο της νηστείας! 

Υλικά(για 30 κομμάτια)

Για τη ζύμη

*250 γρ. αλεύρι μαλακό

*1/3 κούπας σπορέλαιο

*1/3 κούπας ρετσίνα

*50 γρ. ζάχαρη άχνη

*1 βανίλια

*χυμός από 1 πορτοκάλι

*ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για τη γέμιση

*λουκούμια με γεύση τριαντάφυλλο

*μαστίχα με μέντα

*ροδόνερο και άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το αλεύρι, το λάδι, το πορτοκάλι ,τη ρετσίνα και την βανίλια για να κάνουμε ένα ζυμάρι που θα πλάθεται εύκολα. Κάνουμε ένα μεγάλο φύλλο και με ένα ποτήρι κόβουμε δίσκους. Τοποθετούμε το λουκούμι και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο. Τα βάζουμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.

ΜΥΣΤΙΚΟ

Όταν τα βγάζουμε από τον φούρνο τα ραντίζουμε με ροδόνερο και τα πασπαλίζουμε με άχνη μόλις κρυώσουν.

Η κ. Ελένη Γκολοβόδα είναι πτυχιούχος του
University of Plymouth  (Chef cookery professional NVQ)

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Γεύσεις