Connect
To Top

ΠΑΤΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΑΝΤΡΩΣ

Υπέροχο ορεκτικό, εξαιρετική γεύση… πατατοκεφτέδες με κεφαλοτύρι από την κ. Ελένη Γκολοβόδα.

Υλικά

*1 1/2 κ. πατάτες

*250 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

*1/2 ματσάκι μαϊντανό

*αλάτι ,πιπέρι ,ρίγανη

*1 κρεμμύδι τριμμένο (προαιρετικά)

*4 αυγά

*2 κ.σ. αλεύρι

*αλεύρι για το τηγάνισμα

*σπορέλαιο

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες ,μέχρι να μαλακώσουν ,χωρίς να λιώσουν .Αφού κρυώσουν ,τις τρίβουμε στον τρίφτη και προσθέτουμε το κεφαλοτύρι ,το μαϊντανό ψιλοκομμένο ,το κρεμμύδι ,τα αυγά ,τα μπαχαρικά και τις 2 κουταλιές αλεύρι .Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου να σφίξει .Πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες ,τους αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές .Τοποθετούμε τους πατατοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξει το λάδι και σερβίρουμε.

ΜΥΣΤΙΚΟ

Χρησιμοποιούμε μόνο σκληρό τυρί για να μην κολλάει η ζύμη και αλλάζουμε το λάδι όταν χρειαστεί ,για να μη μαυρίσουν οι πατατοκεφτέδες.

 

Η κ. Ελένη Γκολοβόδα είναι πτυχιούχος του
University of Plymouth  (Chef cookery professional NVQ)

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Γεύσεις