Connect
To Top

ΜΠΡΙΖΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΠΑΤΑΤΑΣ(ΚΡΕΑΤΙΚΟ)

Υπέροχη συνταγή από την αγαπημένη μας Ελένη Γκολοβόδα.

Υλικά(για 6-8 άτομα)

*1 κιλό μπριζολάκια

*500 γρ .σφολιάτα

*3 κ. σ. βούτυρο

*1 κρεμμύδι

*2 πατάτες

*2 κ.σ .καλαμπόκι

*3 κ.σ .μπιζέλια κονσέρβα

*2 κ.σ .δυόσμο

*λίγη φρυγανιά

*λίγο λάδι

*αλάτι ,πιπέρι

*1 κρεμμύδι ρεντέ

2 κ.σ άνηθο

*100 γρ. φέτα

Εκτέλεση

Αλατοπιπερωνουμε τις μπριζόλες και τις τηγανίζουμε τόσο ώστε να ξανθύνουν(θα ψηθούν και στο φούρνο).Βράζουμε τις πατάτες και τις περνάμε στο ρεντε .Σοτάρουμε το κρεμμύδι ,τον άνηθο ,το δυόσμο και ενώνουμε όλα τα υλικά .Ανοίγουμε τη σφολιάτα και κόβουμε παραλληλόγραμμα κομμάτια ,τοποθετούμε το μπριζολάκι ως το κόκκαλο ,το οποίο αφήνουμε έξω ,πάνω στο κρέας βάζουμε τρεις κουταλιές γέμιση και κλείνουμε με το μισό φύλλο. Το ίδιο κάνουμε για όλα τα κομμάτια .Βάζουμε τα μπριζολάκια σε ταψάκι, προσθέτουμε βούτυρο πάνω στο φύλλο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

ΜΥΣΤΙΚΟ

Μπορούμε να κάνουμε δικό μας φύλλο αναμειγνύοντας 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις με ένα ποτήρι χλιαρό νερό ,1/2 ποτήρι του κρασιού λαδί και 1 πρέζα αλάτι.

 

Η κ. Ελένη Γκολοβόδα είναι πτυχιούχος του
University of Plymouth  (Chef cookery professional NVQ)

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Γεύσεις