Connect
To Top

Χίλια Χείλια

Όπως τα μάτια είναι μέσo έκφρασης των συναισθημάτων μας, έτσι και τα χείλη μας είναι το μέσo εξωτερίκευσης γι’ αυτά. Έτσι λοιπόν, μια γυναίκα που θέλει να αναδείξει τον καλύτερο εαυτό της, πρέπει να ακολουθήσει τα παρακάτω βήματα για το σωστό μακιγιάζ χειλιών.

Κανένα μακιγιάζ δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί άψογο εάν το κομμάτι που αφορά τα χείλη μας αφεθεί παραμελημένο. Όλες οι γυναίκες, είτε με  μεγάλα σαρκώδη, είτε με μικρά και μη συμμετρικά χείλη, δεν πρέπει να προβαίνουν βιαστικά στην εφαρμογή του κραγιόν αφού υπάρχει κίνδυνος για ένα πρόχειρο και αντιαισθητικό αποτέλεσμα.

 1. ΣΤΟΧΟΣ

Απώτερος σκοπός του κραγιόν είναι να συμπληρώσει το υπόλοιπο μακιγιάζ του προσώπου παρουσιάζοντας ένα αρμονικό σύνολο και φέρνοντας ισορροπία μεταξύ των χαρακτηριστικών του. Επιπρόσθετα βοηθά στην διόρθωση ορισμένων ιδιομορφιών των χειλιών σχετιζόμενα με τον όγκο, το σχήμα και το μήκος τους. Τέλος τονίζει το χρώμα τους φωτίζοντας παράλληλα το πρόσωπο χαρίζοντας μια γενικότερη υγιή, λαμπερή και φρέσκια όψη.

 1. ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Όποια και αν είναι η υφή, η απόχρωση και η σύνθεση του προϊόντος, πολλές φορές εμφανίζονται προβλήματα κατά την εφαρμογή του (σπάσιμο, λιώσιμο, μουτζούρωμα, ξεφλούδισμα στα χείλη κ.α.). Για τον λόγο αυτό πριν την εφαρμογή οποιουδήποτε κραγιόν χρειάζεται έντονη προσοχή:

 • Στον τύπο του δέρματος
 • Στην κατάσταση των χειλιών (πχ. αφυδατωμένα, “σκασμένα”)
 • Στον τρόπο ζωής
 • Στην θερμοκρασία του περιβάλλοντος
 • Η περίσταση για την οποία προορίζεται το μακιγιάζ

 1. ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Φυσικά το σημαντικότερο βήμα για την ανάδειξη του ίσως πιο αισθησιακού μέρους του προσώπου μιας γυναίκας, είναι η σωστή εκτέλεση των παρακάτω βημάτων για την τέλεια εφαρμογή του κραγιόν και τελική εμφάνιση του αποτελέσματος μας:

 • Απλώνουμε μια μικρή ποσότητα ρευστού make up πάνω στα χείλη μας και αφού αυτό στερεοποιηθεί πουδράρουμε ελαφρά σε όλη την περιοχή τους έχοντας πλέον μία σταθερή βάση
 • Διαγράφουμε απαλά την φυσική γραμμή των χειλιών με το κατάλληλο μολύβι που έχει ίδια ή παρόμοια απόχρωση με αυτή του κραγιόν (διαφορά έναν με δύο τόνους πιο σκούρο). Το μολύβι είναι αυτό που δίνει τέλεια όψη και σχήμα στα χείλη.
 • Σχεδιάζουμε το περίγραμμα των χειλιών με μία γραμμή από την έξω αριστερή γωνία του άνω χείλους προς το κέντρο και στην συνέχεια το ίδιο από την δεξιά πλευρά του. Η διαδικασία είναι η ίδια και για το κάτω χείλος αντίστοιχα.
 • Έπειτα από αυτά, τοποθετούμε το κραγιόν ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνειά τους με το ειδικό πινέλο χειλιών, ώστε να έχουμε τον έλεγχο της ποσότητας του προϊόντος. Προσεκτικές κινήσεις απαιτούνται στις γωνίες τους.
 • Εάν επιθυμούμε να δώσουμε έξτρα λάμψη στα χείλη μπορούμε να τοποθετήσουμε υγρό lip gloss ή μικρή ποσότητα λάμψης σε σκόνη στο κέντρο τους με ταμποναριστές κινήσεις για ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα (εάν η υφή του κραγιόν το επιτρέπει).
 • Τέλος, πολύ σημαντικός είναι ο λεπτομερειακός έλεγχος για τυχόν υπολείμματα στα δόντια ή γενικές μικροδιορθώσεις.

Ποια γυναίκα δεν θέλει μεγάλη διάρκεια για το κραγιόν της και επαγγελματικό αποτέλεσμα στα χείλη της(;) Αφιερώστε λίγα λεπτά παραπάνω από τον χρόνο του μακιγιάζ σας στα παραπάνω tips και θα το πετύχετε!

Η Ερηνίκη Οικονόμου είναι
Φοιτήτρια στο Τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας
του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού και Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης

 

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Μόδα - Ομορφιά