Connect
To Top

ΟΧΙ στον χρόνο, ΝΑΙ στην αντιγήρανση!

Η μεσοθεραπεία αποτελεί πλέον έναν ισχυρό σύμμαχο στην μάχη κατά της γήρανσης.

Η καθαριότητα, η απολέπιση και η ενυδάτωση του προσώπου βοηθούν μακροπρόθεσμα στη διατήρηση τη νεότητάς του. Εάν θέλουμε όμως έναν πιο δραστικό σύμμαχο ενάντια στα σημάδια του χρόνου, δεν έχουμε παρά να δοκιμάσουμε την καινοτομία στον τομέα της αντιγήρανσης, την μεσοθεραπεία.
Η πρωτοποριακή μέθοδος της μεσοθεραπείας δεν είναι άλλο παρά έγχυση θρεπτικών ουσιών για το δέρμα στις βαθύτερες στοιβάδες της επιδερμίδας. Η εφαρμογή της γίνεται εξίσου στο σώμα και στο πρόσωπο (μάτια, λαιμός, ντεκολτέ) με σκοπό την διόρθωση προβλημάτων της επιδερμίδας μας. Είναι μία θεραπεία που διακρίνεται σε ενέσιμη και μη ενέσιμη, αλλά και σε απλή ή αυτόλογη μεσοθεραπεία προσώπου PRP. Όσον αφορά την ενέσιμη, προβαίνουμε σε διείσδυση των απαραίτητων συστατικών με λεπτές ενέσεις σε όλη την επιφάνεια του προσώπου.

Στην περίπτωση της μη ενέσιμης θεραπείας, κάνουμε χρήση του DermaPen ή του DermaRoller σε επιφάνεια με τον κατάλληλο θρεπτικό ορό ή κρέμα. Τo DermaPen είναι περισσότερο ενδεδειγμένο για την εφαρμογή της θεραπείας. Παρουσιάζεται ως ένα εξάρτημα με 12 ή 36 βελόνες στο στόμιό του, οι οποίες προκαλούν μικροτραυματισμούς στο δέρμα. Οι βελόνες διαμέτρου 0,25-2 mm εισχωρούν σε αυτό κάθετα χωρίς να το καταστρέφουν και να δημιουργούν πόνο, αφού χάρη στην ελαστικότητα των επιδερμικών κυττάρων, οι μικρές πληγές που δημιουργούνται επουλώνονται εντός λίγων ωρών και το δέρμα επανέρχεται στην κανονική του κατάσταση. Από την άλλη πλευρά, το DermaRoller είναι μία τροχαλία με προσαρμοσμένες βελόνες, οι οποίες με το πέρασμά τους διεγείρουν το δέρμα, δημιουργώντας παράγοντες ανάπτυξης, αντιγήρανσης και σύσφιξης γι’ αυτό.

Τόσο για το πρώτο όσο και για το δεύτερο εργαλείο συνίσταται η χρήση ορισμένων διαλυμάτων όπως υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες, ανόργανα στοιχεία, ρετινόλη, γλυκόζη και ιχνοστοιχεία, δίνοντας απόλυτα ευεργετικά αποτελέσματα στην ποιότητα του δέρματος. Επιπρόσθετα, μπορεί να χορηγηθεί προαιρετικά χρήση τοπικής αναισθητικής κρέμας.
Οι δράσεις της μεσοθεραπείας ποικίλλουν. Απευθύνεται σε δέρματα τα οποία χαρακτηρίζονται από έλλειψη σφριγηλότητας, έντονη αφυδάτωση και χαλάρωση. Έτσι, στα δέρματα αυτά προσφέρεται βαθιά ενυδάτωση, δημιουργείται ασπίδα προστασίας κατά των λεπτών ρυτίδων, αλλά και επιτυγχάνεται η μείωσή τους. Εμφανής είναι η βελτίωση στους μαύρους κύκλους και επιπλέον το δέρμα αποκτά πιο φωτεινή και υγιή όψη.

Πρόκειται για μία ανώδυνη, σύντομη και απλή θεραπεία της οποίας κάθε συνεδρία δεν διαρκεί πάνω από 20-30 λεπτά. Στο τέλος της εφαρμογής της ίσως εμφανιστεί ένας ήπιος ερεθισμός που φεύγει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τα αποτελέσματά της είναι εμφανή ακόμη και μετά το πέρας της πρώτης κιόλας συνεδρίας με πρώτα ευεργετικά σημάδια την βελτίωση στην υφή και εικόνα του δέρματος. Οι συνεδρίες συνήθως κυμαίνονται σε αριθμό από 4 έως 6 σε διάστημα 15-20 ημέρες. Μετά το πρώτο τρίμηνο ξεκινά ένας κύκλος συνεδριάσεων συντήρησης για περισσότερη διάρκεια των αποτελεσμάτων της θεραπείας.

Θέλεις να δεις στο πρόσωπό σου άμεση βελτίωση και αλλαγή, που κοινές κρέμες και σκευάσματα αντιγήρανσης δεν μπορούν να σου προσφέρουν; Τότε είναι μια καλή ευκαιρία να ψάξεις τη λύση που αναζητάς για την επιδερμίδα σου στη μέθοδο της μεσοθεραπείας, ανανεώνοντάς την ορατά και επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες σου.

Η Ερηνίκη Οικονόμου είναι
Φοιτήτρια στο Τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας
του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού και Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης

 

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Ευ Ζην