Connect
To Top

Σκίαση, λάμψη… action !      

 

Ποιο είναι το πιο… καυτό κομμάτι στο μακιγιάζ που έχει γίνει εδώ και καιρό το απόλυτο trend για όλους τους make up artists, αλλά και για όλες μας; Φυσικά η δημοφιλέστατη -πλέον- τεχνική των φωτοσκιάσεων (contouring) σε συνδυασμό με λαμπερές πινελιές (highlighting).

Ταξιδεύοντας από τον κόσμο των διασήμων του εξωτερικού, η τεχνική του «κοψίματος» ήρθε να ταράξει τα δεδομένα του μακιγιάζ. Αποσκοπεί στην κάλυψη ορισμένων σημείων του προσώπου και παράλληλα την ανάδειξη άλλων, πετυχαίνοντας το με τον τρόπο που πέφτει το φως στο πρόσωπό μας. Όλο αυτό επιτυγχάνεται δίνοντας λάμψη στα φωτεινότερα μέρη και έντονη σκίαση στα υπόλοιπα που απορροφούν τη φωτεινότητα. Ένα απόλυτα κολακευτικό αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί, προσαρμόζοντας την τεχνική ιδανικά σε κάθε πρόσωπο.

1.ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Δεν μπορούμε να πετύχουμε τίποτα δίχως να προμηθευτούμε τα σωστά εργαλεία. Αρχικά, όλο το παιχνίδι των φωτοσκιάσεων βασίζεται στην απόχρωση, η οποία πρέπει να είναι πιο σκούρη από αυτή που χρησιμοποιείς για τη βάση σου. Τα προϊόντα που ενδείκνυται να χρησιμοποιήσεις είναι σε υγρή μορφή όπως το make up σου, creamy ή πούδρα (τερακότα). Βέβαια υπάρχει και η λύση των ειδικών παλετών contouring με την μεγάλη γκάμα χρωμάτων που διαθέτουν, λύνοντάς σου τα χέρια. Την καλύτερη επιλογή την κάνεις πάντα με γνώμονα τον τύπο του δέρματός σου. Οι λιπαρές επιδερμίδες θα αναδειχθούν περισσότερο με μία matt τερακότα, ενώ στις ξηρές θα ταίριαζε περισσότερο ένα επίσης σκούρο matt foundation ή ένα creamy στικ.

2.ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ-ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

Κάθε πρόσωπο έχει το δικό του ιδιαίτερο σχήμα. Η φωτοσκίαση αποσκοπεί στο κρύψιμο των ατελειών του και συγχρόνως στην δημιουργία γωνιών στο πρόσωπο.

Ξεκινώντας από το μέτωπο και συγκεκριμένα, αν αυτό είναι ψηλό στο πάνω μέρος του τοποθετούμε την σκουρόχρωμη απόχρωση κοντά στην γραμμή των μαλλιών, ενώ εάν είναι κοντό κάνουμε το ακριβώς αντίθετο τοποθετώντας την ανοιχτόχρωμη απόχρωση στο σημείο. Επίσης την ίδια διαδικασία ακολουθούμε και στην περίπτωση που το μέτωπο είναι περισσότερο πλατύ ή στενό.

Έπειτα περνάμε στη μύτη, η οποία ανήκει στα παθητικά χαρακτηριστικά του προσώπου και μπορεί τόσο να… δέσει όσο και να χαλάσει την αρμονία των υπόλοιπων στοιχείων του προσώπου. Συνήθως το πρόβλημα παρουσιάζεται σε μία πλατιά μύτη, στην οποία χρειάζεται να δοθεί έντονη σκίαση στα πλαϊνά και λάμψη στο κόκκαλο της. Ωστόσο, στην αντίθετη περίπτωση ακολουθούμε και την αντίθετη διαδικασία. Επίσης εάν υπάρχει κάποιο εξόγκωμα ή προεξοχή, το πρόβλημα σκιάζεται ελαφρά και φωτίζεται αυτό που υποχωρεί.

Φυσικά δεν μπορούμε να παραλείψουμε την περιοχή των ζυγωματικών, το βασικότερο σημείο στην φωτοσκίαση. Σε πρόσωπο, το οποίο έχει όγκο και τείνει προς το στρογγυλό σχήμα, τοποθετούμε την bronze απόχρωση κάτω από τα ζυγωματικά (στο κόκκαλο) δίνοντας το περίγραμμά τους σε πιο αυστηρό τόνο κάνοντας κινήσεις κάθετες φτάνοντας το χρώμα ελαφρά προς τους κροτάφους. Σε πρόσωπο κανονικό που τείνει σε τριγωνικό σχήμα, τα ζυγωματικά σχηματίζονται πάλι στο κόκκαλο αλλά με κινήσεις οριζόντιες δίνοντας περισσότερο όγκο στα πλάγια. Το highlighting γίνεται με την ανοιχτόχρωμη απόχρωση πάνω στο ζυγωματικό σε όλες τις εκδοχές.

Τέλος, σε ένα μακρύ πιγούνι σκουραίνουμε την κάτω του πλευρά και δίνουμε φως στο κέντρο και στις παρειές. Μία δόση λάμψης δίνεται και πάνω από το άνω χείλος όπου κάνουν «καρδιά» τα χείλη.

Παρόλα αυτά, όποιο και αν είναι το προϊόν που θα επιλέξουμε για την φωτοσκίασή μας, θα πρέπει να προσέξουμε τα υπερβολικά κοψίματα με συνέπεια ένα αφύσικο και υπερβολικό αποτέλεσμα στο μακιγιάζ μας. Καλή τύχη!

Η Ερηνίκη Οικονόμου είνια Φοιτήτρια στο
Τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας
του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού και
Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης

 

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Ευ Ζην

 • ΜΕΙΩΝΕΙΣ ΛΙΠΟΣ Ή ΑΠΛΑ ΧΑΝΕΙΣ ΒΑΡΟΣ;

  Κι όμως… είναι διαφορετικό απλά να χάνεις βάρος και εντελώς διαφορετικό να μειώνεις το λίπος του σώματός σου.

  Beautiful Life19 Μαρτίου 2018
 • ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΤΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΑΙ!!!

  Αφότου φτιάξουμε ένα φλιτζάνι τσάι χρησιμοποιώντας τα κλασικά φακελάκια διήθησης στο ζεστό νερό, οι περισσότεροι από εμάς συνηθίζουμε να τα πετάμε...

  Beautiful Life19 Μαρτίου 2018
 • ΟΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΚΟΡΔΟΥ

  Το σκόρδο εκτός από γεύση στα φαγητά έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες, γνωστέ από την αρχαιότητα.

  Beautiful Life19 Μαρτίου 2018
 • ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΡΙΖΕΣ

  Οι ελεύθερες ρίζες είναι μία από τις τέσσερις δραστικές μορφές οξυγόνου. Οι υπόλοιπες τρεις είναι τα ιόντα, ο συνδυασμός ιόντων κι...

  Beautiful Life18 Μαρτίου 2018
 • ΜΠΡΟΣ ΣΤΑ ΚΑΛΛΗ . . .

  Ποια γυναίκα μπορεί να πει πως δεν γοητεύεται από ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνες γόβες που δίνουν κομψότητα στο πόδι, χαρίζουν αέρα και...

  Beautiful Life18 Μαρτίου 2018
 • ΚΡΙΣΗ ΠΑΝΙΚΟΥ: ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

  Μια κρίση πανικού είναι μια απότομη κατάσταση με έντονα ψυχολογικά και σωματικά συμπτώματα.

  Beautiful Life17 Μαρτίου 2018
 • ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ SMOOTHIE “GOLDEN STRAWBERRY”

  Τα smoothies είναι ένας υπέροχος συνδυασμός υπερτροφών, τα οποία ξεκίνησαν με φρούτα και γάλα ως πρώτη τους… παγκόσμια αναγνώριση και, πολύ...

  Beautiful Life17 Μαρτίου 2018
 • ΤΙ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΜΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ;

  Ο εγκέφαλος είναι το πιο περίπλοκο όργανο του ανθρώπινου σώματος. Πολλοί πιστεύουν ότι οι άνθρωποι καταφέρνουμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο το 10%...

  Beautiful Life16 Μαρτίου 2018
 • ΚΑΡΥΔΙΑ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ

  Είναι γνωστό ότι τα καρύδια πρέπει να τα καταναλώνουμε με φειδώ καθώς μια μερίδα αποδίδει στον οργανισμό μας 185 θερμίδες. 

  Beautiful Life15 Μαρτίου 2018