Connect
To Top

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ

Τρέξιμο, δουλειά, άγχος, προβληματισμός για το σήμερα , για το μέλλον. Η σύγχρονη ζωή και κυρίως η κρίση, μας απομονώνει και μας απομακρύνει από τους δικούς μας ανθρώπους.

Λάθος! Οι γιορτές είναι η ευκαιρία να αντιστρέψουμε το κλίμα.

Η καθημερινότητα είναι σκληρή, είναι αμείλικτη. Κάθε υπεύθυνος ενήλικας, τον καιρό της κρίσης πολύ περισσότερο, προβληματίζεται και αγχώνεται για πολλά θέματα, από το πως μπορεί να τα βγάλει πέρα με το πρόγραμμα της ημέρας μέχρι το πως θα τα βγάλει πέρα στη ζωή του. Όταν δε, υπάρχει οικογένεια, τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα. Αποτέλεσμα; Σε πολλές περιπτώσεις εσωστρέφεια, απομόνωση, απομάκρυνση από τους οικείους και τους φίλους…

Όμως, αυτό είναι φαύλος κύκλος, οδηγεί σε πολύ χειρότερες καταστάσεις και πρέπει να αντιμετωπιστεί γρήγορα.Πρώτο βήμα φυσικά είναι να το συνειδητοποιήσουμε… μετά να το πολεμήσουμε.

Ποια καλύτερη ευκαιρία για να γίνει ξεκινήσει η … μάχη , από τις γιορτές. Οικογενειακή υπόθεση κατά προτεραιότητα,  ευκαιρία για συναντήσεις και επανασύνδεση με τους φίλους σε δεύτερη φάση.

Η επαφή, η ζεστασιά, η αγκαλιά, το παιχνίδι με τα παιδιά, η συζήτηση με τους γονείς που παραμελούμε μέσα στον κυκεώνα των υποχρεώσεων, η ουσιαστική προσέγγιση των ανθρώπων που είναι ο περίγυρός μας , είναι ίσως η πρώτη μορφή ψυχοθεραπείας που μπορούμε να προσφέρουμε στο εαυτό μας. Σκεφτείτε το λίγο… πόσο καιρό έχετε να πιείτε έναν καφέ με τον άνθρωπό σας, ήρεμα, απομονωμένα κάπου ή στο σπίτι, με ψιλοκουβεντούλα για θέματα όμορφα και αισιόδοξα;

Χριστούγεννα έρχονται, σχεδιάστε το και εφαρμόστε το και μετά θα γίνεται αυθόρμητα και από ανάγκη. Ας περιφρουρήσουμε τη σχέση μας με την οικογένειά μας. Είναι το φρούριο και το καταφύγιό μας, κυρίως στους δύσκολους καιρούς.

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Ευ Ζην

 • ΣΕ ΕΞΑΡΣΗ Η ΙΛΑΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  Ιλαρά. Μια ασθένεια σχεδόν εξαφανισμένη επιστρέφει και κρούει τον κώδωνα του κίνδυνου καθώς απειλεί βρέφη και μικρά παιδιά αλλά και ανεμβολίαστους...

  Beautiful Life21 Σεπτεμβρίου 2017
 • ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕ ΤΙΣ ΦΟΒΙΕΣ ΣΑΣ

  Για να αντιμετωπίσετε τις φοβίες σας θα πρέπει πρώτα να τις αναγνωρίσετε …

  Beautiful Life21 Σεπτεμβρίου 2017
 • ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ

  Σίγουρα γνωρίζετε κι εσείς τις διάφορες μεθόδους αποτοξίνωσης του οργανισμού που είναι διαθέσιμες στον ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο.

  Beautiful Life21 Σεπτεμβρίου 2017
 • ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ

  Ανέξοδο, ιδανικό για τους περισσότερους, το περπάτημα είναι η πιο απλή, ασφαλής και εύκολη γυμναστική.

  Beautiful Life20 Σεπτεμβρίου 2017
 • ΛΕΒΑΝΤΑ ΓΙΑ ΑΡΩΜΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

  Η λεβάντα είναι ο σύμμαχος μας για τη θωράκιση της υγείας μας με αμέτρητες εφαρμογές και ιδιότητες και με υπέροχο άρωμα.

  Beautiful Life19 Σεπτεμβρίου 2017
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ

  Μεγάλος διαγωνισμός BIO SHOP και MUSICAL STEPS SERRES με δώρα – έκπληξη για τους μικρούς φίλους. Μπείτε στην κλήρωση τώρα!

  Beautiful Life18 Σεπτεμβρίου 2017
 • DETOX SMOOTIE ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ

  Είναι γευστικό, είναι δροσερό, είναι αποτοξινωτικό… πιάσε το μπλέντερ τώρα!!!

  Beautiful Life12 Σεπτεμβρίου 2017
 • ΟΙ ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΙΤΑΡΟΧΟΡΤΟΥ

  Ανήκει στις υπεροτροφές και είναι μία από τις πιο αποτοξινωτικές τροφές για τον οργανισμό μας. 

  Beautiful Life11 Σεπτεμβρίου 2017
 • ΜΙΚΡΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΠΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΙ

  Τι να σου κάνουν πέντε λεπτά; Κι όμως υπάρχουν μικρές, πρωινές «συνήθειες» που μας βοηθούν να αντιμετωπίζουμε καλύτερα τις υποχρεώσεις της...

  Beautiful Life10 Σεπτεμβρίου 2017